Obavijesti

Sport

Komentari 6

Livija ću 'bocnuti' na treningu, volim igrati s Petkom u napadu, a i kćerkica nosi dres s brojem 11

Livija ću 'bocnuti' na treningu, volim igrati s Petkom u napadu, a i kćerkica nosi dres s brojem 11
4

Mario Gavranović već je na osam golova ova sezone. Zabio je četiri za Dinamo u HNL-u, jedan u Europskoj ligi i tri za Švicarsku. Jedan protiv Hrvatske, a onda dva Njemačkoj u Ligi nacija, bivšem suigraču Neueru

VIDEO

U Dinamu je Mario Gavranović u sezonu krenuo briljantno, a na isti je način nastavio u dresu švicarske reprezentacije. Prvo je zabio sadašnjem suigraču Dominiku Livakoviću, a onda i dva komada bivšem suigraču Manuelu Neueru.

Pokretanje videa...

dinamo 00:32

- Nisam s Livijem puno pričao nakon utakmice sa Hrvatskom, ali neka se pazi. Sigurno ću ga ‘bocnuti’ nekoliko puta na idućim treninzima - nasmijao se dobro raspoloženi Gavro, koji se u srijedu iz Njemačke, nakon utakmice Lige nacija, vratio u Zagreb.

Doma ga je dočekala supruga Anita i kćerkica Leonie, koja sad ima 17 mjeseci.

- I ona ima tatin dres iz Dinama s brojem 11 - govori nam Gavro, koji je odigrao strašnu utakmicu protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Nijemcima je u remiju 3-3, zabio prvi i treći gol. Prvi glavom, a drugi nogom.

- S Neuerom sam godinu i pol dana bio u Schalkeu. Pa već tada se vidjelo kako će to biti strašan golman. Bili smo u dobrim odnosima tada i drago mi je da sam ga sad vidio. Srdačno smo se pozdravili, a onda sam mu zabio dva gola. Zabio sam dva komada najboljem golmanu na svijetu, naravno da smo zbog toga jako sretan - dodao je Gavranović.

Za reprezentaciju je, dakle, u dvije utakmice zabio tri gola, a za Dinamo je na početku sezone zabio pet komada. Četiri u HNL-u i jedan u Europskoj ligi Flori.

Golmanu Flore, Livakoviću i Neueru je zabio glavom. To je njegova specijalnost.

- Uvijek sam puno pažnje u karijeri davao igri glavom. Tako je i danas. Posebno radim na tom segmentu igre i eto, od posljednja četiri gola, tri sam dao glavom - rekao je Gavranović, koji je povratnik u Dinamo.

Bio je otpisan na kraju prošle sezone, klub s njim nije potpisao novi ugovor. Otišao je krajem lipnja iz Maksimira, a vratio se nakon manje od mjesec dana. Sportski direktor i trener Zoran Mamić s Gavrom je dogovorio novu suradnju i on je potpisao ugovor na tri godine.

Europa League - Play-off - Dinamo Zagreb v Flora

- Tražio sam novi klub, zvali su me neki klubovi, ali sretan sam što je sve završilo mojim povratkom u Maksimir. Zbog sve situacije oko korone s Dinamom nije bio dogovoren nastavak suradnje, ali eto, nakon par tjedana sam opet bio tu - kaže Gavro.

Njegov povratak u Maksimir je pun pogodak. Pet golova, asistencije, odlične partije, a protiv Flore se i nije mogao sjetiti gola. Dobio je jak udarac u glavu, imao je blaži potres mozga.

- Došao sam do Petka i pitao ga jesam li igrao prvo poluvrijeme. Nisam se mogao sjetiti jesam li bio u igri, a kamoli da sam zabio. Jedino čega sam sjećao u tom trenutku je bilo to da sam većoj jednom bio u takvoj situaciji. Igrao sam Zürich, dobio sam jak udarac i na terenu i ničega se nisam mogao sjetiti. Sad kad sam opet dobio sličan udarac, sjetio sam se te prve situacije - opisao je trenutke protiv Estonaca napadač Dinama.

Nasreću, sve je ubrzo bilo u redu. Nakon nekog vremena je Mario počeo normalno komunicirati i sjetio se svega. Propustio je trening dan poslije, ali je već tri dana nakon Flore zaigrao u Varaždinu.

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Germany v Switzerland

Protiv Flore je u Maksimiru Zoran Mamić zaigrao s Gavranovićem i Petkovićem u vrhu napada. Pokazalo se to jako dobrim rješenjem.

- Mi smo slični igrači, Bruno je jako lucidan, on baš zna dati loptu na pravi način. Kad god smo skupa na terenu, izgleda jako dobro.

Itekako smo dobar tandem i vjerujem da kad god budemo igrali skupa u napadu, da će to biti dobro za momčad - uvjeren je Gavro.

Za njega je listopad počeo sjajnom, golom protiv Flore, a nastavio se golovima u dresu reprezentacije. Već u subotu Dinamo u Maksimiru dočekuje Goricu, a pet dana kasnije u prvome kolu Europske lige u Maksimir dolazi veliki Feyenoord.

- Skupina je jaka i neugodna, ali mi smo u Europi pokazali kako se dobro nosimo sa svima. Tako će vjerujem biti i u ovoj skupini. Naravno da vjerujem da ćemo proći dalje - optimističan je sjajni napadač Zagrepčana.

A Livaković neka se pazi ovih dana, Gavranović je najavio da će ga zezati. Istina, obranio je Mariju jedan zicer, ali mu je ovaj svejedno sjajno zabio par minuta kasnije.

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Germany v Switzerland
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening