Obavijesti

Sport

Komentari 12

Uspjeh karijere Zrinke Ljutić u veleslalomu! Završila je sedma

Uspjeh karijere Zrinke Ljutić u veleslalomu! Završila je sedma

Zrinki je ovo bio prvi top 10 rezultat u veleslalomu. No, uspjeh je još važniji jer je Hrvatska zadnji put skijašicu u top 10 u ovoj disciplini imala davne 2006. kada je Janica Kostelić slavila u svojoj posljednjoj utrci

Talijanka Federica Brignone ostvarila je drugu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu u isto toliko dana u kanadskom Tremblantu, dok je hrvatska reprezentativka, 19-godišnja Zrinka Ljutić, sedmim mjestom ostvarila najbolji rezultat u ovoj disciplini u dosadašnjoj karijeri.

Alpine Skiing: FIS Women's World Cup

Petra Vlhova i Mikaela Shiffrin podbacile

Brignone je bila šesta nakon prve vožnje sa 1.22 sekundi zaostatka za vodećom Slovakinjom Petrom Vlhovom, odnosno 1.17 sekundi za drugom Amerikankom Mikaelom Shiffrin, ali je nevjerojatnim drugim nastupom po vjetru, magli i snijegu napravila pothvat i ostvarila još jednu pobjedu.

Drugo mjesto zauzela je Švicarka Lara Gut-Behrami sa 33 stotinke zaostatka, a treće Shiffrin sa 39 stotinki slabijim vremenom. Vlhova je pala na konačno peto mjesto sa 67 stotinki zaostatka, dok je sedma Ljutić za pobjednicom zaostala 1.16 sekundi.

Ovo je prvi top 10 rezultat za naše skijašice u veleslalomu još od daleke 2006. godine kada je Janica Kostelić pobijedila u svojoj posljednjoj utrci u Svjetskom kupu.

Levi drugi slalom izjave

Zrinka Ljutić 10. ukupno u veleslalomu

Sredinom druge vožnje vidljivo je pojačao vjetar u Tremblantu, uoči posljednjih 10 vozačica utrka je nakratko bila i prekinuta, no kada se vjetar malo stišao magla je smanjila vidljivost na stazi, a i snijeg koji je počeo padati otežao je uvjete za najbolje iz prve vožnje. 

U redoslijedu veleslalomašica vodi i dalje Gut-Behrami sa 325 bodova, druga Brignone ima 320, a treća Shiffrin 220. Ljutić je sada 10. u ovoj disciplini sa 92 boda. 

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Shiffrin sa 470 bodova, druga je Vlhova sa 371, a treća Gut-Behrami sa 325. Ljutić je sedma sa 173, dok je Leona Popović 15. sa 107. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Veleslalom, druga vožnja 20:15 , Tremblant, Kanada
Sortiranje događaja
KRAJ

KRAAAAJ! Vremenski uvjeti su, kako se bližio kraj utrke, bili sve teži pa je i vodeća iz prve vožnje Petra Vlhova ispustila svu prednost. Na koncu je završila tek na petom mjestu, a Talijanka Federica Brignone je odnijela pobjedu ispred Lare Gut-Behrami i Mikaele Shiffrin.

Naša Zrinka Ljutić završila je fantastična sedma što joj je najbolji rezultat karijere u veleslalomu! Zrinka je prvi put završila u top 10 u ovoj disciplini.

Njezin najbolji rezultat generalno i dalje je treće mjesto sa slaloma u Špindlerovom mlinu u siječnju.

SHIFFRIN SPUSTILA LJUTIĆ

Shiffrin je imala veliku prednost ispred Federice Brignone, ali je kroz cilj prošla kao tek treća! Jedino još Petra Vlhova može skinuti Talijanku, a naša Ljutić je sada na šestom mjestu.

LJUTIĆ PETA

Lara Gut-Behrami je ciljem prošla kao druga i gurnula našu Zrinku na peto mjesto. Još samo Mikaela Shiffrin i Petra Vlhova.

Fantastičan uspjeh naše mlade skijašice!

SJAJAN NASTUP LJUTIĆ

Zrinka je po slaboj vidljivosti krenula nešto lošije i već je na prvom prolazu izgubila svu prednost te zaostajala dvije desetinke. U središnjem dijelu staze se dobro držala premda se zaostatak povećao, a ciljem je prošla kao četvrta s +1.16 za vodećom Brignone.

Bravo, sjajan nastup naše Zrinke! Sigurno će završiti u najboljih 10 što je njezin najbolji rezultat u veleslalomu!

IDE LJUTIĆ

Holtmann je ciljem prošla kao 16., a odmah nakon nje fantastičan nastup odradila je Talijanka Federica Brignone. S velikom prednošću prošla je ispred Francuskinje Clare Direz, odvozivši najbrže vrijeme druge vožnje.

Sve je spremno za nastup naše Zrinke Ljutić, koja je iduća na redu! Sretno, Zrinka!

Komentari 12