Obavijesti

Sport

Komentari 3

Lokomotiva i Osijek podijelili bodove: Čudan gol Krstanovića

Lokomotiva i Osijek podijelili bodove: Čudan gol Krstanovića
13

Ovom podjelom bodova najviše mogu biti zadovoljni u redovima Dinama jer neće previše osjetiti vlastiti posrtaj na Rujevici. Dinamo je i dalje vodeći, sa sedam bodova više od lokosa, te osam više od Osječana

VIDEO

Veliki derbi 15. kola završio je pobjedom Rijeke nad Dinamom (1:0), a nedjeljni mini-derbi između Lokomotive Osijeka završio je podjelom bodova - 2:2. U jednoj zanimljivoj i dinamičnoj utakmici (izuzev uvodnih 30-35 minuta), poveo je Osijek čudnim autogolom Krstanovića. Lokomotiva okrenula pogocima Uzunija i Lecjaksa, da bi bod gostima donio Škorić glavom. I to u trenucima kad je Osijek imao igrača manje nakon što je pri rezultatu 1:0 za bijelo-plave Janža dobio izravni crveni zbog neopreznog i pogibeljnog starta na Jakiću.

Ovom podjelom bodova najviše mogu biti zadovoljni u redovima Dinama jer neće previše osjetiti vlastiti posrtaj na Rujevici. Dinamo je i dalje vodeći, sa sedam bodova više od lokosa, te osam više od Osječana.

Kao što smo rekli, uvodnih 30-ak minuta mini derbija Lokomotive i Osijeka bila je teška uspavanka. Jedine dvije šanse, ako se to uopće može nazvati šansama, imali su Osječani. I to nakon dalekometnih pokušaja Janže u 13. i Bobana u 14. minuti.

Igralo se tako između dva šesnaesterca da bi Osijek u 35. minuti poveo na čudan način. Nakon ubačaja iz kuta, Lokomotivin napadač Ivan Krstanović šalje loptu glavom u vlastitu mrežu ničim izazvan... I taj pogodak kao da je pokrenuo stvari u Kranjčevićevoj jer smo dotad gledali rovovsku i taktičku bitku, s vrlo malo konkretnih prilika i uzbuđenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već minutu kasnije mogao je Osijek povećati vodstvo. Kamenar je povukao jednu kontru i umjesto da proigra natrčalog Hentyja koji bi izbio sam pred Grbića, odlučio se za fintu i ubačaj koji je obrana Lokomotive očistila.

Nakon toga je počela prijetiti Lokomotiva. Uzuni je imao odličnu priliku u 40. minuti. Karačić je ubacio, lopta došla do usamljenog Uzunija koji puca iz voleja sa 10 metara, ali Malenica fantastičnom reakcijom spašava Osijek. Dvije minute kasnije opet je Malenica imao posla, obranio je snažan udarac iskosa Ivanušecu, da bi samo minutu kasnije bijelo-plavi ostali s igračem manje.

Janža je neoprezno startao na Jakića, sudac Bebek mu opravdano pokazao izravni crveni. I Lokomotiva je to praktički odmah naplatila. Ivanušec je ubacio u 45. minuti, Krstanović prenio Uzuniju, a on je ovaj put bio precizan i svladao Malenicu za 1:1.

Lokomotiva je zabila u finišu prvog, a onda odmah i na početku drugog. Karačić je u 47. minuti poslao sjajnu dugu loptu u kazneni prostor Osijeka, Lecjaks iz prve opalio i pogodio suprotan kut. Specijalizirao se Lecjaks za lijepe pogotke iz voleja u dresu Lokomotive.

No, nije ni Osijek rekao svoju zadnju riječ. U 60. minuti je Bočkaj izveo udarac iz kuta, Lončar je glavom produžio u peterac, gdje se našao Škorić i svladao udarcem glavom Grbića.

Tri minute kasnije, umalo su Osječani poveli! Tomelin je pucao glavom, a Grbić krajnjim naporom spriječio gol.

Lokomotiva je odgovorila u 74., Škorić uklizavanjem spasio mogući pogodak nakon što je Malenica odbio jednu loptu. A Osijekov vratar je odličnom obranom u 91. minuti spriječio poraz svoje momčadi nakon što je Drožđek pucao glavom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka