Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Lokomotiva je tek na proljeće, u nedjelju moramo dobiti Inter'

'Lokomotiva je tek na proljeće, u nedjelju moramo dobiti Inter'

Hajduk je pod Kopićem upisao seriju vrijednih pobjeda u gostima, no na Poljudu ne znaju za pobjedu dva mjeseca, još od utakmice s Cibalijom. Protiv Intera traže prekid tog niza i ostanak na drugoj poziciji...

VIDEO

Uoči zadnje utakmice u 2018. godini trener Hajduka Željko Kopić kazao je kako je s igračima dosta razgovarao o zadnjoj  utakmici s Lokomotivom, gdje su analizirali tijek utakmice, i sve što se događalo nakon dva isključenja.

Otkrio je i kako je par igrača, koji su zbog potrošenosti, ranog početka sezone i velikog broja utakmica osjetili lakše tegobe, te su trenirali sniženim intenzitetom, poput Nižića, Lopeza, Ismajlija, Hamze...upitno za nastup, a neće igrati Savvas zbog kartona.

Što možete reći o Interu?

- Momčad koja i rezultatski i funkcijski izgleda jako dobro. Naša je obveza da što se tiče zahtjeva i kvalitete igre, energije i hrabrosti, o kojoj pričamo od kad sam došao, budemo na najvišoj razini, i da dođemo do priželjkivanog rezultata.

Kako ćete momčad psihološki pripremiti za utakmicu, ipak nije isto s pobjedom ili porazom otići na pauzu?

 - Ne želimo zanemariti spoznaju da igrači odlaze na odmor, ali isključivi zahtjev i fokus je na utakmici, ne pričamo što će i kako biti nakon toga. Naše je da budemo pravi u nedjelju, na najvišoj razini, a nakon toga neka svatko sebi izorganizira kako će se odmoriti i pripremiti za nastavak sezone.

U kupu ste izvukli Lokomotivu, je li to bio dobar ždrijeb?

 - Oni imaju svoju kvalitetu, to sam naglasio i uoči prvenstvene utakmice. Nisu slučajno došli do polufinala, zaslužuju poštovanje i respekt. Ta nam utakmica nije u fokusu, Inter nas jedino zanima. Do tada će biti i prijelazni rok, i pripreme, i još par kola... Lokomotivu ćemo ostaviti za kasnije.

Je li vam draže da je to Lokomotiva, nego Dinamo ili Rijeka?

 - Dinamo i Rijeka su sigurno momčadi s visokom kvalitetom, i nominalno su zahtjevnije utakmice. Ali ja znam koliko je u jednoj utakmici sve otvoreno, Lokomotiva ima dosta potencijala, i ne razmišljam da je to ekstra lakša utakmica, jer to nije. Mi je možemo promatrati kao nešto lakši ždrijeb, ali moramo biti maksimalni ako želimo u finale koje priželjkujemo. Svi smo postavili cilj da budemo što konkurentniji u prvenstvu, i da uđemo u finale.

Je li u redu da se igra samo jedna utakmica u polufinalu?

 - Format se mijenjao godinama, pričalo se puno o optimalnom formatu... Svi smo znali za format prije početka sezone, svima je isto, idemo napraviti sve da izvučemo najbolje što možemo...

Inter ispao u kupu, a tražio je da igra u gostima u Rijeci. Kako to komentirate?

 - Nisam pozvan da to komentiram, postoje instance koje to rješavaju. Uzeli su teren kao otegotni faktor, i zato je bila i promjena, a ja ne želim ulaziti u to.

Je li vam momčad kod 1-0 protiv Lokomotive upala u 'samozadovoljenje', izgledalo je kao da ste prestali igrati?

 - To je dojam izvana, nije u pitanju samozadovoljstvo, nego ti se počnu javljati slike iz prošlih utakmica koje nisu izvršile dobro. Želiš to što prije okončati i završiti, i onda više nisi koncentriran na utakmicu. U razgovoru smo im dali smjernice kako reagirati u takvoj i sličnim situacijama, a generalno je to da se igra od 1 - 90 minute našim stilom, bez obzira na okolnosti koje se događaju... Nadam se da smo izvukli pouku i da ćemo kvalitetnije reagirati ubuduće.

Koliko je momčad napredovala od kad ste vi došli?

 - U ovih mjesec dana generalno svatko tko misli da može napraviti individualno i momčadski revoluciju, ili ekstra pomak, ili svoj potpis na momčad..., nije realna priča. Realno je da izvučemo rezultatski maksimum, da sezonu odvedemo u kvalitetnije vode i što se tiče prvenstva i kupa, i da počnemo postavljati zahtjeve koje očekujemo u igri. Meni je važno da vidim tendenciju da sve skupa ide unaprijed, a to vidim. Digli smo agresiju, intenzitet, što se tiče igre prema naprijed ima razdoblja kad je kontroliramo, ali i kad je ne kontroliramo. Svjestan sam i siguran da će mi to pomoći da koncipiram pripreme.

Hajduk kući nije pobijedio puna dva mjeseca?

 - Generalno, na gostovanjima, pa i u Europi pobjeđivalo se u gostima, i to dovoljno govori i o karakternom dijelu momčadi, da nemaju problem igrati na gostovanjima. Ne možeš ni u kupu, ni u prvenstvu postizati nešto ako ne pobjeđuješ na gostovanjima. Sretan sam zbog četiri vrijedne pobjede, i ne bježim od toga da je doma bio specifičan psihološki aspekt. Dolazi nam Inter, i želimo se prezentirati na pravi način i doći do bodova. I dovesti do toga da se dobro osjećamo i doma, da svi naši navijači koji dolaze gledati Hajduk budu zadovoljniji.

Tko je po vama igrač godine u HNL-u?

 - Rijekina dupla kruna je velika stvar, i ja bih svoj glas dao Bradariću.

Koliko se vaš dojam o Hajduku kao klubu promijenio u mjesec dana od kad ste tu, i od kad ste svjedočili brojnim akcijama koje odrađujete?

 - Izvana je percepcija da je Hajduk veliki klub s tradicijom i velikim očekivanjima i prema tome imaš veliko poštovane. Ali kad dođeš unutra, i kad počneš osjećati duh Hajduka, kad osjetiš igrače, zaposlenike, navijače, kako nas dočekuju ljudi na svim tim akcijama, to sve skupa diže na još višu razinu. Mišljenja sam da klub ima velike resurse i jako puno stvari koje funkcioniraju na visokoj razini, a ja ću sa svog profesionalnog aspekta, u domeni koju imam, dati sve da taj dio funkcionira još kvalitetnije i bolje...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka