Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Lokomotiva je u Top 3 momčadi Hrvatske. Poklonili smo 2 gola'

'Lokomotiva je u Top 3 momčadi Hrvatske. Poklonili smo 2 gola'
4

Varaždinu želim da se čim prije vrati u prvoligaško društvo jer je riječ o zdravoj sportskoj sredini koja već godinama daje izuzetne nogometaše, rekao je trener lokosa Čabraja nakon ulaska u četvrtfinale Kupa

VIDEO

Odličnu utakmicu, pravu golijadu vidjeli su gledatelji u Varaždinu u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između domaćeg istoimenog drugoligaša i Lokomotive, petoplasirane momčadi 1. HNL.

Trener Silvio Čabraja nije se želio puno kockati i s obzirom na posljednji prvenstveni sraz protiv Rijeke u kojem su Lokosi poraženi s 2:0, napravio je samo četiri izmjene.

Pokretanje videa...

Josip Pivarić: 'Costa i Coman su mi radili najveće probleme, a u HNL-u Vešović' | 24 pitanja 06:17

Varaždinci su skupo na kraju prodali svoju kožu izgubivši 3:2. Dva puta su gubili i vraćali su se, no snage za treći povratak nisu imali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skupo su momčad Marija Kovačevića koštale pogreške u obrani, koje je prvoligaška ekipa kao što je Lokomotiva svaki put kaznila.

Varaždin u osmini finala Kupa igra protiv Lokomotive

Na početku susreta probleme gostujućoj obrani, naročito kapetanu Josipu Pivariću radio je rastrčani Ivan Posavec. Baš se on sjurio prema šesnaestercu od centra, izvrtio dvojicu, ali njegov udarac bio je preslab za vratara Ivana Nevistića.

Samo minutu kasnije, u 6. minuti prilika za goste i gol. Varaždinski stoper Jakov Karabatić je pogriješio, Arber Hoxha centaršutom je pronašao Ibrahima Aliyjua koji je glavom s pet metara pogodio za vodstvo.

U 21. minuti Pivarić je srušio spomenutog Posavca za žuti karton. Potom je Igor Postonjski minutu kasnije nabacio u šesnaesterac, a tamo je Marko Stolnik glavom od stative loptu pospremio u mrežu.

Pet minuta kasnije Varaždinci su si sami „skuhali“ pred golom. Nakon što nisu iznijeli loptu, Stolnik je u kaznenom prostoru potegnuo Aliyjua i sudac Duje Strukan je pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Pivarić za 2:1. Pritom je Strukan žuti karton neobjašnjivo dao Pellumbiju.

Inače, baš sudac Strukan u prvom dijelu donio nekoliko čudljivih odluka, iziritiravši obje momčadi.

Trener Mario Kovačević na početku drugog dijela uveo je Herreru umjesto Posavca koji je nastavio stvarati probleme gostujućim braničima. Iz agresije se izrodilo izjednačenje. U 48. minuti Teklić je kreirao priliku za Šegu kojeg je nespretno faulirao de Haas i sudac Strukan je opet pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Postonjski za 2:2 u 49. minuti.

U 54. minuti sijevnula je varaždinska kontra. Loptu je brzom tranzicijom od Šege preko Vuka, pa do Teklića dovedena do Herrere koji je na kraju pucao pokraj gola.

Varaždin u osmini finala Kupa igra protiv Lokomotive

Trener Čabraja vidio je da je vrag odnio šalu te je u 56. minuti uveo Dabru i Goričana, a desetak minuta kasnije Điru i Miličevića. To je urodilo plodom jer je Lukas Kačevenda nakon malonogometne akcije pogodio za 3:2 u 72. minuti.

No, Varaždinci nisu klonuli i krenuli su po izjednačenje, no Lokosi su ih odlično zatvarali prijeteći iz kontra napada.

Varaždinci, 6. momčad 2. HNL, ostavila je dobar dojam, no kao i prošle sezone kad su igrali 1. HNL, skupo su ih koštale pionirske pogreške u obrani.

Trener Lokomotive Silvio Čabraja bio je i malo iznenađen kako je domaćin parirao Lokosima.

- Zadovoljan sam jer smo prošli dalje. Domaćin je bio ravnopravan, sve do 93. minute. Palo je dosta golova i publika je stvarno mogla uživati. Varaždinu želim da se čim prije vrati u prvoligaško društvo jer je riječ o zdravoj sportskoj sredini koja već godinama daje izuzetne nogometaše – rekao je Čabraja dodavši da je utakmica mogla i na domaću stranu.

Varaždin u osmini finala Kupa igra protiv Lokomotive

- Mogla je utakmica otići na stranu Varaždina. Malo su nas stisnuli u drugom dijelu, izjednačili, kasnije stvorili dvije, tri poluprilike nisu zabili i mi smo ih kaznili – dodao je trener Lokomotive.

Trener Varaždina Mario Kovačević istaknuo je da je njegova momčad imala sve u svojim rukama, odnosno nogama.

- Lokomotiva, kako igra, spada u tri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Mi smo dali koliko smo mogli. Malo smo bili preplašeni na početku i poklonili smo im dva gola. Na poluvremenu sam rekao da možemo bolje, ušli smo lijepo izjednačili, imali šanse, nismo zabili i to se vratilo. Lokomotiva je na kraju zasluženo pobijedila – zaključio je Kovačević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje