Obavijesti

Sport

Komentari 53

Gorica zaustavila Lokomotivu! Ali Osijeku možda neće igrati remi u direktnom duelu za kraj

Gorica zaustavila Lokomotivu! Ali Osijeku možda neće igrati remi u direktnom duelu za kraj
6

Lokomotiva i Gorica remizirali su 1-1 u utakmici pretposljednjeg kola HNL-a u Kranjčevićevoj. Budimir i Mudrinski zabili su po dva, a po jedan im je poništen. Remi znači da je Rijeka još u igri za LP

U susretu 35. kola Prve HNL Lokomotiva i Gorica su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrali 1-1 (1-0). Lokomotiva je povela u 10. minuti golom Budimira, a na 1-1 poravnao je Mudrinski u 61.

POGLEDAJTE VIDEO: Renovirani stadion u Kranjčevićevoj

Pokretanje videa...

03:23

Domaći je sastav bio bolji u prvom poluvremenu te je vrlo brzo i poveo, Karačić je ubacio s desnog boka na drugu vratnicu gdje je Budimir nadskočio svog čuvara Mora i glavom pogodio suparničku mrežu. Isti je igrač 20-ak minuta potom poslao još jednu loptu iza leđa Kahline udarcem sa 16 metara, ali je nakon pregleda snimke glavni sudac Zebec procijenio kako je asisntent Jakić bio u zaleđu i pokrivao pogled vrataru Gorice.

U nastavku je Gorica bila bolji suparnik i izjednačila preko Mudrinskog nakon lijepe akcije Čabraje i Hamada u 61. minuti. U 77. minuti Lovrić je sjajnim udarcem sa 20-ak metara zatresao gredu, u 85. minuti i Mudrinski je ponovno zatresao mrežu, ali iz zaleđa, a u 90. minuti Kolinger je u svom kaznenom prostoru srušio Mudrinskog, no sudac Zebec nije pokazao na bijelu točku za goste.

Ovim remijem Lokomotiva je propustila zasjesti na drugo mjesto koje na kraju prvenstva vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, sada je treća sa 62 boda, koliko ima i drugi Osijek, a u posljednjem kolu sastat će se upravo Osijek i Lokmotiva u izravnom dvoboju za tu poziciju. No, u slučaju neodlučenog rezultata u prednosti će biti Osijek jer je u dosadašnja tri međusobna ogleda ovih suparnika ostvario dvije pobjede.

U borbu za drugo mjesto može se umiješati i Rijeka ukoliko kasnije večeras svlada Hajduk na Poljudu, zatim i u posljednjem kolu Istru 1961, a usto Osijek i Lokomotiva moraju remizirati.

Gorica je i s ovim bodom ostala šesta sa 48 bodova, devet manje od petog Hajduka, a 10 više od sedmog Slavena Belupa. Dinamo je sa 77 bodova osigurao naslov, dok je Inter sa samo 17 bodova uverljivo posljednji i ispao je iz lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 35. kolo 18.55 , Kranjčevićeva; sudac: Mario Zebec (Cestica)
Lokomotiva
Budimir 10'
1 : 1
Gorica
Mudrinski 61'
Sortiranje događaja
90+5'

Uh, kakva šansa za Lokomotivu u zadnjim sekundama! Kolinger sam na drugoj stativi puca glavom od trave, bila je to dosta visoka lopta, ali prebacio je gol! Gotova je utakmica!

Mogli su domaćini do punog plijena u finišu, ali nisu imali sreće. Ovakvim raspletom Rijeka je još u igri i pobjedom u preostale dvije utakmice, uz remi u Gradskom vrtu, bit će - druga.

90+1'

Kolinger je srušio Mudrinskog u šesnaestercu, udaranja je očito bilo, ali suci kažu - ne, igrajte dalje!

86'

GOOOL! Totalni preokret Gorice! Gosti su povukli kontru, a Mudrinski je sam na petercu i drugim golom donosi vodstvo Goričanima! Ali neće vrijediti, pregledavanjem snimke suci su vidjeli da se nalazio u malom zaleđu. Kakva utakmica...

75'

Lovrić je opalio u prečku! Frca na sve strane, ni Gorica se ne misli pomiriti s remijem. Golmani su na streljani. Lovrić se lijepo namjestio na šut i raspalio, a Grbić je pogodio prečku. Minutu poslije pucao je i glavom, ravno u Grbića.

64'

Lokosi moraju ići po pobjedu jer im remi ne donosi baš ništa, a pomaže Osijeku i Rijeci. Jakić je opalio s ruba šesnaesterca, Kahlina je opet ostao ukopan, ali završilo je koji metar pokraj gola.

Komentari 53