Obavijesti

Sport

Komentari 65

Lokosi Dinamu zagorčali život: Ha, oni su nam crna mačka

Lokosi Dinamu zagorčali život: Ha, oni su nam crna mačka

Prvenstvo je opet zanimljivo. Svaka utakmica je priča za sebe. Sad nas čeka Osijek koj gaji ambicije, uz Hajduk pretendiraju na vrh ljestvice. No, bit ćemo favoriti, rekao je trener Dinama Ante Čačić

VIDEO

Dinamo je četiri kola prije kraja prvenstva imao baš sve u svojim rukama i lagodan put prema obrani naslova prvaka. No, nije ovo bez razloga jedna od najneizvjesnijih sezona u kojoj svatko svakome može zagorčati život.

Pokretanje videa...

Razdragana Kolinda zapjevala Košulja plava 01:47

'Modri' su zapeli u 33. kolu Prve HNL na stepenici zvanoj Lokomotiva. Nije to bila ni sjena Dinama iz prošlog susreta protiv Gorice. Tek nekoliko šansi, niti jedna stopostotna, a na kraju ih je i pomazila sreća. Kulenović je doveo 'lokose' u vodstvo, a gol za konačnih 1-1 zabili su također domaćini.

Nevistiću je lopta prošla kroz noge, a Mersinaj je u pokušaju da izbije loptu napucao Soldu i lopta se zakoprcala u mreži. Na kraju zasluženi remi. 

- Teška utakmica očekivano, uvjeti su bili takvi da se nismo dobro akomodirali. Lokomotiva se puno bolje snašla, nismo uspjeli povezati konce igre. Bili smo u minusu prvi dio, drugo poluvrijeme bilo je bolje s naše strane, bili smo tečniji, ali bilo je nedostataka i tehničkih pogrešaka. Jako malo stvorenih šansi, na kraju moramo biti zadovoljni remijem. Lokomotiva se pokazala crnom mačkom za Dinamo, čestitke na borbenosti i zalaganju, a mojim igračima želim da što prije zaborave na ovo i da izvučemo pouku - rekao je trener Dinama Ante Čačić koji očekivano nije bio zadovoljan rezultatom. 

Neki su još prije utakmice upisali pobjedu Dinama u zagrebačkom derbiju. Lokomotiva ih je sve demantirala. 

- Ne znam tko je to govorio, ja nisam, niti su suigrači mislili da će biti lako. U prvom dijelu smo jako loše ušli, loša adaptacija na uvjete. Bila je dosta brza lopta, sklizak teren. Lokomotiva je bila agresivnija, imali smo problema. Trošili smo se u hvatanju igrača Lokomotive. Poslije greške smo im poklonili i penal - kazao je Čačić. 

Nakon bezidejnog prvog dijela, Dinamo je s izmjenama pojačao pritisak, prijetio, ali bez ozbiljnije šanse kojom bi ugrozio Nevistića. 

- Drugi dio smo napravili izmjene, htjeli uspostaviti dominaciju, trudili smo se, ali nismo uspjeli. Bilo je dosta ishitrenosti, stvarale su se i pogreške u pasevima. Iz tog razloga nismo imali fluentnost i nismo imali previše prilika - tvrdi trener Dinama.

I sada nas tri kola prije kraja čeka neočekivana drama. Mnogi su vidjeli Dinamo na vrhu, ali Lokomotiva je zakomplicirala sve. Hajduk je na minus četiri, Osijek ima bod manje, ali već u sljedećem kolu momčad Nenada Bjelice gostuje na Maksimiru i eventualnom pobjedom bi unijela nevjerojatnu dramu u samu završnicu. Tri momčadi bi u posljednja dva kola ušla s jednakim šansama za titulu. 

- Prvenstvo je opet zanimljivo. Svaka utakmica je priča za sebe. Sad nas čeka jedan protivnik koji gaji ambicije, uz Hajduk pretendiraju na vrh ljestvice. Moramo se osvježiti, da vidimo na koga ćemo moći računati. Sigurno je da je Dinamo domaćin i bez obzira što dolazi Osijek, mi smo favoriti - završio je Čačić. 

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I GABUDIZATOR ZAPJEVALI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima