Obavijesti

Sport

Komentari 40

Lokosi imaju najlakši, a Hajduk najteži raspored: Tko će ići u LP?

Lokosi imaju najlakši, a Hajduk najteži raspored: Tko će ići u LP?

Četiri kola odigrat će naši prvoligaši do kraja mjeseca i podijeliti karte za Europu. Lokomotiva je zasad na famoznom drugom mjestu, Osijek joj puše za vrat, a Hajduk čeka težak posao

VIDEO

HNL ulazi u samu završnicu, još su četiri kola ostala do kraja najduže sezone u povijesti prekinute pandemijom korona virusa. I, kad je u pitanju borba za europske pozicije, rijetko tako zanimljivom.

Hit ovog prvenstva Lokomotiva drži drugo mjesto koje će tek drugi put u povijesti donijeti plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. Osijek zaostaje bod, Hajduk tri, a Rijeka pet.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje igrača Lokomotive

Pokretanje videa...

Lokomotiva 00:15

Raspored do kraja prvenstva najviše ide na ruku upravo Lokomotivi koja ima dvije utakmice s nešto slabijim protivnicima i samo jednu s konkurentom za vrh.

Tomićeva momčad prvo će dočekati praktički otpisani Interu, potom gostuje kod rasterećenog Slaven Belupa pa čeka  Goricuk se još nada petom mjestu, a onda kulminacija: gostovanje kod Osijeka 25. srpnja pa finale Kupa tjedan dana poslije u Šibeniku protiv Rijeke.

Nogometaši Lokomotive slave pobjedu nad Hajdukom

S obzirom na međusobnu utakmicu s lokosima u zadnjem kolu i dohvatljivu razliku, Osijek ovisi sam o sebi i s četiri pobjede sigurno će izboriti toliko željenu Ligu prvaka, ali put do toga bit će malo teži.

"Bijelo-plavima" odmah u nedjelju slijedi vruće gostovanje kod Hajduka (s publikom), potom nešto lakše utakmice kod Istre kod kuće i Varaždina u gostima prije okršaja s lokosima. Bitno mu je saznanje i da će biti ispred kluba iz Kranjčevićeve na ljestvici u slučaju istog broja bodova na kraju ako u zadnjem kolu remizira ili pobijedi.

Osijek ugostio Rijeku u 32. kolu HT Prve lige

Hajduk je definitivno u najnezavidnijoj poziciji, i to ne samo zbog forme od tri uzastopna poraza u gostima, nego i paklenog rasporeda. Prvo zahuktali Osijek pa najveći derbi protiv Dinama u Maksimiru i Jadranski derbi s Rijekom (bez publike)! Tek posljednje kolo donosi lakši zadatak i gostovanje u Zaprešiću.

Split: HNK Hajduk protiv NK Slaven Belupo u 31. kolu Prve HNL

Rijeka ima odigrati još dva derbija pa pobjedama, koje se po formi u zadnje vrijeme čine malo izglednima, može dohvatiti minus od pet bodova za Lokomotivom. Bijeli ovu nedjelju dočekuju Dinamo pa idu u Zaprešić i na noge Hajduku u Split. U zadnjem kolu dočekati će Istru kojoj bi ta utakmica mogla život značiti s obzirom na to da se bori za ostanak.

Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa između HNK Rijeka i NK Osijek

I Gorica, koja je u četiri derbija u nizu iščupala vrlo dobrih sedam bodova, imat će što reći. Šest bodova zaostaje za Rijekom i još može dohvatiti to peto mjesto koje vodi u Europsku ligu, ako ne i više pozicije. Pogotovo jer joj je raspored vrlo povoljan: prvo Istra u gostima pa Varaždin kod kuće, gostovanje kod Lokomotive i domaća utakmica protiv Slavena.

Osim borbe za drugo mjesto, neće biti nevažno ni tko će izravno u treće pretkolo Europske lige pa s Europom startati 24. rujna. No prednost će oko toga imati pobjednik Kupa, a završi li on na drugom mjestu, ta pozicija ide trećem na ljestvici. Između četvrtog i petog mjesta nema nikakve razlike što se Europe tiče, oba će krenuti iz drugog pretkola Europske lige.

HNL, raspored do kraja

33. kolo:

  • Istra - Gorica (subota, 18.55)
  • Lokomotiva - Inter (subota, 21.05)
  • Varaždin - Slaven (subota, 21.05)
  • Hajduk - Osijek (nedjelja, 18.55)
  • Rijeka - Dinamo (nedjelja, 21.05)

34. kolo:

  • Gorica - Varaždin (10. srpnja, 20 sati)
  • Inter - Rijeka (11. srpnja, 18.55)
  • Osijek - Istra (11. srpnja, 21.05)
  • Slaven - Lokomotiva (12. srpnja, 18.55)
  • Dinamo - Hajduk (12. srpnja, 21.05)

35. kolo:

  • Slaven - Inter (17. srpnja, 20 sati)
  • Varaždin - Osijek (18. srpnja, 18.55)
  • Istra - Dinamo (18. srpnja, 21.05)
  • Lokomotiva - Gorica (19. srpnja, 18.55)
  • Hajduk - Rijeka (19. srpnja, 21.05)

36. kolo (25. srpnja, 21 sat):

  • Dinamo - Varaždin
  • Inter - Hajduk
  • Rijeka - Istra
  • Osijek - Lokomotiva
  • Gorica - Slaven
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom