Obavijesti

Sport

Komentari 53

Šesta Bjeličina pobjeda u nizu! Osijek je izbio na drugo mjesto

Šesta Bjeličina pobjeda u nizu! Osijek je izbio na drugo mjesto
7

Bjelica ne zna ni za što drugo nego pobjede u HNL-u. Pala je i Lokomotiva u odgođenoj utakmici osmog kola, zabili su Pilj iz slobodnjaka i Miérez iz penala pa je razlika za "modrima" sad četiri boda

U zaostalom susretu osmog kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Lokomotivu sa 2-1 probivši se na drugo mjesto ljestvice.

Utakmica se trebala igrati 18. listopada, no odgođena je zbog pozitivnih nalaza na koronavirus. Dvojica igrača "lokosa" bila su zaražena korona virusom, a još petorica su imala povećanu tjelesnu temperaturu, što je jedan od simptoma COVID-a 19, pa je uslijedila jedina logična odluka, odgoda utakmice.

Pokretanje videa...

Osijek slavi pobjedu 00:56

Osijek je poveo u 9. minuti sjajnom golom Marina Pilja iz slobodnog udarca s više od 20 metara. Osječki veznjak je prebacio "živi zid" i poslao loptu u sam desni gornji kut.

U 39. minuti Ramon Mierez je povećao prednost domaćina pogodivši iz kaznenog udarca za 2-0. Argentinski napadač nije najbolje izveo udarac, Hendija je umalo obranio, no lopta je ipak završila u mreži. Kazneni udarac je skrivio Petrak oborivši Lončara.

Osijek je u minutama koje su uslijedile imao nekoliko odličnih prilika za treći pogodak koji bi riješio pitanje pobjednika, no Hendija je spašavao goste, a kada nije uspio on, ispriječila se greda, kao u 52. minuti kada je pucao Erceg.

Lokomotiva se vratila u život u 73. minuti kada je Chajia lijepo pogodio sa 14 metara. Do kraja susreta gosti su lovili remi, ali nisu uspjeli i momčad Nenada Bjelice je upisala šestu uzastopnu pobjedu nakon dva uvodna poraza.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 23 boda, Osijek je sada drugi sa 19 bodova, dok je Gorica pala na treće mjesto sa 16 bodova.

Lokomotiva je ostala na sedam bodova koliko ima Varaždin na posljednjem mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 8. kolo 17.00 , Osijek, Gradski vrt, sudac: Dario Kulušić (Šibenik)
Osijek
Pilj 9', Miérez 41'
2 : 1
Lokomotiva
Chajia 73'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice. Unatoč nekoliko dobrih napada lokosa u završnici, nije bilo izjednačenja. Osijek je šestom pobjedom došao na četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom, a Lokomotiva ostala pretposljednja.

83'

Voda u ušima! Lokomotiva je imala prekid, Cokaj se našao nečuvan na sedam, osam metara, ali pucao je preko gola. Hoće li Osijek zadržati pobjedu?

73'

GOOOL! Lokomotiva se vraća u igru! Džoker Chajia je malo unutar šesnaesterca potegao u suprotni kut i zabio prvijenac u trećem nastupu u novom klubu.

67'

Hendija brani "mrtvu" šansu Kleinheislera, pa i drugu šansu Miéreza! Sjajne dvije reakcije golmana Lokomotive, moglo je to biti rješenje utakmice.

57'

Petrak i Đira izlaze, Chaija i Čokaj ulaze.

Komentari 53