Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Lopte su bile ispumpane... Ma nakon Milana ovo je novi svijet'

'Lopte su bile ispumpane... Ma nakon Milana ovo je novi svijet'
1

Stvarno je bio težak teren, nitko ne bi trebao igrati u takvim uvjetima. Rudeš je igrao presing, a lopte su bile ispumpane, kaže Simon Sluga, jedan od najboljih pojedinaca Rijeke kod Rudeša

VIDEO

Rijeka je s visokih 5-1 svladala Rudeš u ogledu 11. kola Prve HNL i tako se vratila na četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom. A sve je moglo biti puno drugačije, domaće je napadače u prvom dijelu sjajno zaustavljao Simon Sluga.

- Znali smo da je Rudeš dobra momčad, a nama je ovo jako bitna pobjeda. Pogotovo jer dolazi pred reprezentativnu pauzu i svi ćemo sada biti u puno boljem raspoloženju. Imali smo dobrih šansi, ali smo promašivali, a to nas prati u posljednje vrijeme. Moramo se skupiti, poraditi na tome i sve će biti još bolje - rekao je poslije utakmice Simon Sluga pa nastavio:

- Bio je stvarno težak teren, nismo navikli igrati u takvim uvjetima. Ma nitko ne bi trebao igrati po takvim travnjacima. Još su lopte bile ispumpane, a Rudeš nas je visoko pritiskao. Danas je bilo pitanje tko će biti ponizniji, danas je takva momčad dobila utakmicu. Čestitam Rudešu na zaista dobroj partiji.

Koliko se teško u samo tri dana prebaciti sa San Sira na ovakav travnjak u Kranjčevićevoj ulici?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To sve ovisi od pojedinaca, meni to nije problem. Dapače, tu mi čak proradi i nekakav inat. Svi još žalimo za Milanom, ali i u ovakvim uvjetima svatko od nas pronalazi svoje motive, ima svoja razmišljanja. San Siro i Kranjčevićeva su dva svijeta, a mi smo pokazali da možemo biti uspješni u oba. Najvažnije da smo uhvatili tri boda, sve ostalo je manje bitno - poručio je poslije utakmice Simon Sluga.

Među domaćim nogometašima istaknuo se Karlo Lulić.

- Što reći? Bili smo dobri u prvom poluvremenu, a Rijeku je s nekoliko dobrih intervencija spašavao Simon Sluga. U tim smo situacijama morali bolje reagirati, tko zna da smo stvorili rezultatsku prednost možda bi Rijeci bilo teže igrati. Oni su u nastavku pojačali ritam, iskoristili svoje prigode, pa je njihova kvaliteta došla do izražaja - rekao je Lulić.

Kek: Sluga nas je spašavao

- Imali smo previše problema u prvom poluvremenu, Rudešu dali previše prostora, ali nas je spašavao Sluga. Neke stvari smo promijenili tijekom odmora, pa pokazali da smo bolji i kvalitetniji suparnik. A rezultat je, s obzirom na stanje na terenu, možda i prevelik - rekao je Matjaž Kek pa nastavio:

- Eleza smo jedna osposobili za ovu utakmicu, odigrao je koliko je mogao. Trenirali smo Zutu na poziciji stopera, pa nam je tu bio od pomoći. Punčec je tek počeo trenirati, morali smo se nekako snaći.

Iñaki Alonso upisao je još jedan poraz od Rijeke.

- Ova je utakmica slična onoj s Rujevice. I tamo smo igrali dobro, imali svojih prigoda, a onda doživjeli težak poraz. Bili smo u prvom dijelu bolja momčad, ali nismo iskoristili svoje prigode. U nastavku smo pali, pa se samo branili. Analizirat ćemo što se dogodilo, vidjeti je li nas poraza koštao žestok tempo u prvom dijelu - poručio je Alonso.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida