Sport

Komentari 19

Lorenzo: Rossi je frustriran jer smo Marquez i ja mlađi i brži...

Lorenzo: Rossi je frustriran jer smo Marquez i ja mlađi i brži...

Uopće ne bi bilo kontroverzi da je Rossi bio brz kao Marquez i ja te da je osvojio više bodova do Valencije, rekao je novi svjetski prvak Španjolac Jorge Lorenzo...

Ne stišava se bura nakon posljednje utrke MotoGP serije u kojoj je Jorge Lorenzo osvojio naslov svjetskog prvaka, a Valentino Rossi, koji je vodio cijelu sezonu i koji je zbog kazne morao startati s posljednjeg mjesta, bio je drugi. 

Rossi je nakon utrke rekao kako je sve farsa i sramota, optužio je Španjolce za udruživanje i namještanje naslova.

- Marquez je glumio tjelohranitelja Lorenzu i to je sramotno za sport, rekao je Valentino Rossi koji je na utrci prije Valencije nogom udario Marqueza usred vožnje i za to je dobio kaznu koja ga je koštala titule.

Kao i 2007. godine, nije htio doći na svečanu ceremoniju.

- Očito je da postoje mlađi vozači koji su brži od Rossija. Sigurno je to frustrirajuće za njega. Mogao je osvojiti više utrka i doći u Valenciju s nedostižnom prednošću, ali to nije uspio napraviti. Ne znam što će biti dalje, ali siguran sam da je Rossiju ovo bila posljednja šansa za naslov svjetskog prvaka - rekao je Španjolac Jorge Lorenzo.

- Rossi je pogriješio u Maleziji. No svi mi griješimo, on je i dalje veliki šampion i jedan od najvećih vozača u povijesti ovog sporta. Uopće ne bi bilo kontroverzi da je Rossi bio brz kao Marquez i ja te da je osvojio više bodova do Valencije. Znam da mu je teško prihvatiti da nije uspio osvojiti 10. naslov - dodaje novi svjetski prvak.

Najčitaniji članci