Obavijesti

Sport

Komentari 27

Krenula ABA liga: Zadar dobio Mađare, uvjerljiv poraz Cibone

Krenula ABA liga: Zadar dobio Mađare, uvjerljiv poraz Cibone
6

Igrači Nevena Spahije vrlo loše su ušli u utakmicu i gosti su već nakon šest minuta igre imali 13 razlike (17-4). Igrači Radničkog rutinirano su prednost održali do kraja

VIDEO

Košarkaši Cibone nisu dobro krenuli u novu sezonu ABA lige. U 1. kolu u Draženovu domu bolji od 'vukova' bio je Radnički sa 82-66.

Igrači Nevena Spahije vrlo loše su ušli u utakmicu i gosti su već nakon šest minuta igre imali 13 razlike (17-4). Ipak, do kraja četvrtine Cibona je uspjela smanjiti na minus sedam (15-22).

U drugoj četvrtini ista priča kao i u prvih deset minuta. Gosti su bolje krenuli, pa su u 15. minuti imali velikih 20 razlike (37-17). Do poluvremena Cibona je smanjila na minus 15 (48-38).

Igrači Radničkog do kraja utakmice rutinirano su održavali prednost, iako su 'vukovi' u 33. minuti stigli na minus osam (68-60). Više od toga nije išlo. Na kraju su uvjerljivo izgubili (82-66).

- Nismo momčad. Niti je ovo ličilo na košarku, niti ovo što ja radim liči na trenerski posao - rekao je rezignirani Spahija, te dodao:

- Nisam povezan s momčadi na utakmici, ne znam zašto. Nisu takvi na treninzima, ali kad počne utakmica to više nema smisla. Igramo katastrofalno, bez samopouzdanja. S ovakvom igrom nećemo se boriti za Final Four, nego za ostanak. U karijeri sam se nagledao svega, ali ovo je najgori početak sezone moje momčadi ikad - nastavio je Spahija, koji zasad ne vidi rješenje problema.

- Možda sam ja problem. Prošle sezone vidio sam kemiju u momčadi i nisam je htio previše dirati, a Janning i Planinić imali su velike uloge u svojim klubovima. Zasad ne vidim napredak u odnosu na poraz od Cedevite, ali vjerujem da ćemo se dizati sad kad bude više utakmica, a manje treninga - zaključio je Spahija.

Kod Cibone najbolji je bio Dario Šarić sa 17 koševa. Lešić sa 16 koševa bio je najbolji kod Radničkog.

Zadar pobijedio Mađare

Za razliku od Cibone, košarkaši Zadra uspješno su krenuli u ABA ligi. U 1. kolu oni su bili bolji od mađarskog Szolnoki Olaja 71-67.

Zadar je prije svega odličnom obranom, koja je Mađarima u prvih 10 minuta dopustila samo devet koševa, stigao do lijepe prednosti koju nisu ispuštali do kraja utakmice.

Iako je na kraju završilo četiri razlike treba istaknuti kako su Mađari do toga stigli tricom u posljednjim trenucima utakmice.

Car sa 17 koševa, te Ramljak s 15 koševa bili su najbolji kod Zadra. Kod Mađara Najbolji je bio Warren s 18 koševa.

'Vukovi' u ZOO-u: Jerel rikao kao lav, Šarić 'ukrao' kameru

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika