Obavijesti

Sport

Komentari 60

Lovren: 'Gvardiol je bolji nego ja u tim godinama'; Kovačić o masnici: 'Ma ozljeda u teretani'

Lovren: 'Gvardiol je bolji nego ja u tim godinama'; Kovačić o masnici: 'Ma ozljeda u teretani'
3

Brazilski ples nakon gola? Mogu raditi što god žele, ja tu ne vidim nepoštovanje. Sve ima svoju granicu, ali ja znam kako Brazilci dišu i tu ne vidim ništa negativno, osvrnuo se Lovren na brazilsku proslavu

VIDEO

Brazil je po meni uvijek favorit za SP, ali ima i drugih ekipa. Mi smo fokusirani na našu igru i na naš uspjeh, rekao je u uvodu presice Mateo Kovačić. On je zajedno s Dejanom Lovrenom razgovarao uoči utakmice četvrtfinala SP-a protiv Brazila u petak u 16 sati.

POGLEDAJTE SNIMKU PRESICE:

Kako je igrati s Lukom Modrićem?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naš kapetan je jedan od najbolji igrača reprezentacije i čast je igrati s njime - rekao je u uvodu Mateo Kovačić.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Croatia Press Conference

- Brazil je favorit, imaju fantastične igrače i definitivno jesu favoriti. Mi nemamo problema s time. Cijenimo svakoga i poštujemo svakoga i to ćemo dokazati na terenu - osvrnuo se na Brazil i Lovren.

Lovren o kritikama s prijašnje konferencije.

- Lijepo vas je vidjeti sve ovdje u većem broju. Ja sam svoj najveći kritičar i ne moram nikome drugome objašnjavati kada igram dobro ili loše. Bitno da je ekipa vesela i zdrava, idemo dalje - rekao je Lovren.

ANKETA Ivanu Knoll otvoreno prozivaju zbog odjeće u Katru. Treba li poslušati savjete šeika?
ANKETA Ivanu Knoll otvoreno prozivaju zbog odjeće u Katru. Treba li poslušati savjete šeika?

Broz nam diže trkački prosjek

O Dalićevim pohvalama.

- Trkački smo dosta spremni što se i vidjelo u prve četiri utakmice. Dajemo sve od sebe i tu je Broz da nam diže prosjek. Što se tiče lica imao sam malu nezgodu u teretani. A što se tiče mojih prodora, nije to tako lako. Najrađe bih uzeo loptu i predriblao sve, ali to nije lako. Pogotovo protiv Japana. Naša ekipa je pokazala karakter i moć, zadovoljni smo svime i mislim da možemo još bolje - rekao je Kovačić.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Croatia Press Conference

Lovren o svojim počecima i trenutnoj ulozi iskusnog igrača.

- Da, sada je to tako. Kad sam ja bio klinac, pratio sam korake Križanca, Šimunića i Kovača, ali i drugih. Gledao sam svaki njihov korak i upijao sve što su mi govorili. Možda su oni malo bili žustriji prema meni, ali pokušavam naravno pričati s Joškom koliko je moguće. Dajem mu savjete, a on sluša i upija i mislim da je on daleko ispred mene nego što sam ja bio u njegovim godinama. Ima takvu kvalitetu i pokazao je to ovdje. Nije niti čudo što se svi zanimaju za njega. Nadam se da će i on pričati za 15-ak godina da sam mu ja davao savjete.

Kovačić o driblinzima.

- Lakše je kad se protivnik nadigrava i ostavlja više prostora. Ali mogu u svojoj igri poboljšati još neke stvari pogotovo kada se ekipa zatvori i imam prostora za napredak. Ali svaka utakmica je drugačija - objasnio je Kova.

Utakmica protiv Francuske kao vodilja

Kakve su nam šanse protiv Brazila?

- Utakmica protiv Francuske u Ligi nacija bila je dobra s naše strane. Bili smo dobri, pokazali samopouzdanje u posjedu, moramo to ponoviti i u petak. Ne smijemo se mučiti s posjedom i rani gol bi nam jako pomogao. Brazil je vrhunska ekipa, lako je reći da treba ponovit utakmicu, ali sigurno je smjer kako treba igrati - rekao je Kovačić.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Croatia Press Conference

Lovren o izbivanju iz reprezentacije.

- Bio sam frustriran kada nisam mogao igrati. Volim biti tu i pomagati reprezentaciji. Bio je to dosta dug period o četiri mjeseca kada nisam igrao, ali uspio sam to savladati. Borio sam se sa sobom, psihički, ali vjerovao sam se da ću se vratiti. Uvijek kažem da iza takvih stvari stoje razlozi, bilo pozitivni ili negativni, ali to me ojačalo - rekao je Lovren.

Nemam ništa protiv brazilskog plesa

- Minamino je fantastičan igrač i dečko. Već sam rekao da se na kraju utakmice nismo uspjeli vidjeti, a on je meni kasnije čestitao i prvi poslao poruku. Zaželio nam je svu sreću da uspijemo ovo osvojiti. To dovoljno govori o njemu. A to što je promašio penal, i najveći su to radili. On samo mora nastaviti sa svojim nogometom, ima nesvakidašnji talent i želim mu svu sreću - prokomentirao je duel s Japancem Minaminom.

Brazilci se čude Brozoviću: 'On je pušač, a ruši vlastite rekorde'
Brazilci se čude Brozoviću: 'On je pušač, a ruši vlastite rekorde'

Lovren o komunikaciji s Brazilcima iz Liverpoola.

- Čuo sam se svim Brazilcima osim s onima protiv kojih sad igramo. Poželjeli su mi sreću, to su dragi ljudi i moji prijatelji, a nadam se da ćemo i nakon utakmice biti u dobrim odnosima. Ples nakon gola? Mogu raditi što god žele, ja tu ne vidim nepoštovanje. Sve ima svoju granicu, ali ja znam kako Brazilci dišu i tu ne vidim ništa negativno - rekao je Lovren.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...