Obavijesti

Sport

Komentari 26

Debitant u Ligi prvaka šokirao očajni United, Caicedo spasitelj

Debitant u Ligi prvaka šokirao očajni United, Caicedo spasitelj
16

Zenit je na poluvremenu imao 1-0 protiv Lazija golom Jerohina, pobjeda im je nasušno trebala, ali šokirao ih je Caicedo golom u 82. minuti. Manchester United obrukao se kod Bašakšehira (2-1)

Nogometaši Zenita i Lazija odigrali su 1-1 u trećem kolu Lige prvaka u prohladnom Sankt Petersburgu. U prvih 11 opet je kod Zenita bio Dejan Lovren, a pobjeda je ruskom klubu bila imperativ. Razlog? U prva dva kola jedini su u grupi sa Bruggeom i Dortmundom bili bez bodova.

I krenulo je dobro. Zenit se nametnuo na terenu, nošen podrškom gotovo 20 tisuća gledatelja. U 32. minuti došao je Zenit u vodstvo krasnim golom Aleksandra Jerohina. Fenomenalno mu je ramenom loptu ostavio kapetan Artjom Džjuba, a Jerohin volejem pogađa.

Champions League - Group F - Zenit Saint Petersburg v Lazio

Lazio je u drugom poluvremenu stisnuo, a pritisak je u 82. minuti urodio plodom. Ubacio je s lijeve strane branič Francesco Acerbi, u prazan prostor između Jaroslava Rakickog i Lovrena ubacio je Ekvadorac Felipe Caicedo te je postavio konačnih 1-1.

Mogao je Zenit ponovno do vodstva u sudačkoj nadoknadi. Andrej Mostovoj presjekao je jedno loše dodavanje Sergeja Milinkovića-Savića, uposlio je Džjubu, a ovaj zabija. Ipak, ostao je korak u zaleđu pa je gol opravdano poništen.

Zenit je ostao u skupini F zadnji s jednim bodom iz tri susreta, a Lazio je skočio na prvo mjesto s pet bodova i zadovoljniji odlazi s večerašnjeg susreta.

Višća se poigrao s Unitedom

Nakon što je Manchester United u prva dva kola porazio PSG (2-1) i RB Leipzig (5-0) očekivalo se kako će "Crveni vragovi" bez stresa odraditi gostovanje u Turskoj protiv Istanbul Basaksehira koji je u prva dva kola upisao dva poraza bez postignutog gola.

Međutim, turski prvak je pružio odličnu predstavu pobijedivši engleskog velikana sa 2-1. Zanimljivo, bio je to treći uzastopni poraz Uniteda na gostovanjima u Turskoj nakon poraza od Galatasaraya (0-1) u studenog 2012. godine, te od Fenerbahčea (1-2) u studenom 2016.

Champions League - Group H - Istanbul Basaksehir F.K. v Manchester United

Turski prvak je poveo u 13. minuti nakon brze kontre koju je realizirao Demba Ba. Edin Višća je poslao dugačku loptu do senegalskog napadača koji se sam sjurio s centra i zabio za 1-0. Bivši napadač Chelsea i Newcastle Uniteda postao je drugi najstariji afrički strijelac u povijesti Lige prvaka, a pogodak je zabio sa 35 godina i 163 dana. Stariji od njega bio je tek Didier Drogba koji je imao 36 godina i 259 dana kada je zabio svoj posljednji pogodak u "Champions League" u studenom 2014.

U 40. minuti Višća je nakon asistencije upisao i pogodak. Bila je to još jedna brza kontra turskog sastava. Deniz Turuc je povukao po lijevoj strani, gurnuvši loptu u sredinu, Ba je propustio loptu, a na nju je natrčao Višća sjajno pogodivši za 2-0. U posljednjim trenucima prvog dijela Anthony Martial je smanjio na 1-2 vrativši nadu gostima.

No, u drugom dijelu domaćin je znalački obranio prednost osvojivši prve bodove u elitnom natjecanju "Starog kontinenta".

Večeras se još sastaju RB Leipzig i PSG.

Na ljestvici vodi Manchester United sa šest bodova, dok Paris Saint-Germain, RB Leipzig i Istanbul Basaksehir imaju po tri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Treće kolo Lige prvaka 18.55 , Gazprom Arena, Sankt Peterburg
Zenit
Jerohin 33'
1 : 1
Lazio
Caicedo 82'
Sortiranje događaja
DRAMA

Kakva završnica u Sankt Petersburgu! Milinković-Savić katastrofalno je u sudačkoj nadoknadi pogriješio, lopta je došla do dobro postavljenog Mostovoja, ovaj odmah gura za kapetana Džjubu koji znalački zabija Reini, ali pomoćni sudac podiže zastavicu.

VAR je potvrdio kako je Džjuba doista bio u zaleđu pa je ostalo 1-1. Zenit je ostao bez vrijednih bodova u borbi za prolazak skupine, a kući zadovoljniji ide Lazio.

ZADNJI POTEZI

Sergej Semak uveo je Wendela i Alexa Sutormina, a izašli su Kuzjaev i Oždoev. Vidjet ćemo može li Zenit nešto napraviti u sudačkoj nadoknadi.

88'

Raspištoljio se sad Milinković-Savić. Prvo je prihvatio jedan odbijanac pa silovito iz voleja pucao, ali otišlo je malo pored gola. U sljedećoj akciji pucao je s nešto veće udaljenosti, ali otišlo je od bloka preko gola.

85'

Dejan Lovren dobio je žuti karton zbog prigovora sucu Diasu. Žuti je dobio i Pepe Reina zbog zadržavanja igre. Kod Lazija je izašao Joaquin Correa, a u igri je Luiz Felipe.

82'

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Šok za igrače Zenita. Fantastično je lijevu stranu probio Francesco Acerbi, ubacio je prizemnu loptu na pet metara Zenitova gola, naš Dejan Lovren nije uspio doći do lopte, zaspao je i Jaroslav Rakicki, a Felipe Caicedo se znalački ubacio i pogodio za 1-1.

Valja napomenuti da je Ekvadorac bio spasitelj Lazija i u prošloj utakmici. Ušao je kao džoker s klupe protiv Torina pa zabio u sudačkoj nadoknadi za 4-3 pobjedu.

Komentari 26