Obavijesti

Sport

Komentari 8

Lovren provocira United: Znam da će opet parkirati taj autobus

Lovren provocira United:  Znam da će opet parkirati taj autobus
1

Posljednji put kada smo igrali, ManU se žestoko branio. Vidjet ćemo što će biti ovoga puta. Međutim, mislim kako će i ovoga puta 'parkirati bus', rekao je Dejan Lovren

VIDEO

Premda engleski nogomet nudi niz velikih rivalstava, bez ikakve sumnje okršaji Manchester Uniteda i Liverpoola su 'derbiji svih derbija'.

Ove subote "Crveni vragovi" i "Redsi" odmjerit će snage na Old Traffordu, a bit će to njihov 200-ti međusobni okršaj pri čemu 170. ligaški sudar.

Bez obzira što ove sezone ne blistaju i što je Manchester City praktički osigurao naslov, sve to je nevažno. Netrpeljivost između ovih klubova i njihovih navijača je ogromna. 

O razini netrpeljivosti govori i činjenica da je posljednji transfer igrača između ova dva kluba obavljen 1964. godine kada je Phil Chisnall preselio iz Manchestera u Liverpool.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prva utakmica odigrana je 28. travnja 1894. godine, a u dosadašnji 199 međusobnih utakmica ManU je upisao 79 pobjeda, Liverpool 65, dok je 55 utakmica završilo bez pobjednika. 

Zajedno su osvojili 134 trofeja (ManU 68, Liverpool 66) pri čemu 38 engleskih naslova prvaka, te osam Kupova i Liga prvaka. ManU je rekordnih 20 puta bio prvak, dok Liverpool ima dva naslova manje, no posljednju titulu je osvojio 1990. godine.

ManU je trenutačno drugi na ljestvici sa 62 boda, čak 16 manje od lidera Cityja, dok je Liverpool treći sa 60 bodova, a njihova četiri posljednja ogleda završila su bez pobjednika.

- Ispred nas je veliki izazov. Posljednji put kada smo igrali, ManU se žestoko branio. Vidjet ćemo što će biti ovoga puta. Međutim, mislim kako će i ovoga puta 'parkirati autobus - kazao je branič hrvatske reprezentacije i Liverpoola Dejan Lovren.

Njihov posljednji susret koji je odigran u listopadu na Anfieldu, završio je bez golova, a ManU je tijekom susreta uputio samo jedan udarac prema suparničkim vratima. Hrvatski reprezentativac smatra kako bi Manchester i ovoga puta bio zadovoljan bodom, dok Liverpool uvijek igra na pobjedu.

- Mi želimo pobjedu. Igrat ćemo kao što igramo svaki put, a to je napadački nogomet i na pobjedu - kazao je Lovren dodavši:

- Moramo se koncentrirati na našu igru i pokušati ih pobijediti - dodao je.

Lovren je u posljednjem susretu vodio žestoku borbu s belgijskim napadačem Romelom Lukakuom. U jednom trenutku Lukaku je hrvatskog braniča udario u glavu, a Lovren je tada tvrdio kako je to bilo namjerno.

- Lukaku je vrhunski napadač. Uživam igrati protiv velikih, najboljih napadača. Najveći izazov za mene je kada na treningu igram protiv Moa Salaha i Sadia Manea, onda znate na čemu ste. Lukaku je definitivno jedan od najboljih napadača u Premier ligi. To je pokazalo mnogo puta - kazao je na koncu Lovren.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...