Obavijesti

Sport

Komentari 19

Lovren je zabio, Cityjev rekord, Chelsea ostao bez Lige prvaka

Lovren je zabio, Cityjev rekord, Chelsea ostao bez Lige prvaka
3

Liverpool je u posljednjem kolu Premier lige na Anfieldu slavio protiv Brightona 4-0. Drugi gol zabio je Dejan Lovren. City je potvrdio naslov s rekordnih 100 bodova, Chelsea je ostao bez Lige prvaka

VIDEO

Odigrano je i posljednje kolo Premier lige u kojem su se, između ostalog, sastali Liverpool i Brighton. Slavili su 'redsi' 4-0 te završili na četvrtom mjestu na tablici, koje ih vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Drugi gol za momčad Jürgena Kloppa postigao je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. To mu je drugi gol ove sezone, nakon onog protiv Bournemoutha u prosincu, ali prvi na Anfieldu još od sezone 2013./2014. kada je zabio Southamptonu. Liverpool je ovom pobjedom potvrdio Ligu prvaka, zahvaljujući Chelseaju, koji je izgubio od Newcastlea 3-0.

Liverpool je poveo u 26. minuti golom, sada i službeno, najboljeg strijelca Premier lige ove sezone, Mohameda Salaha. Lovren je za 2-0 zabio u 40. minuti. Robertson je ubacio s lijeve strane, a Lovren sjajno natrčao i glavom s pet metara zakucao loptu u mrežu.

Navijači na društvenim mrežama oduševljeni su akcijom i Lovrenovim potezom:

- Taj trk i udarac glavom Dejana Lovrena bili su izvanredni.

Za 3-0 zabio je Solanke u 53. minuti na asistenciju Salaha, a konačnih 4-0 postavio je Robertson u 85. minuti.

Chelsea ostao bez lige prvaka, rekord Cityja

Posljednje kolo engleskog nogometnog prvenstva otkrilo je i ime posljednjeg putnika u niži rang natjecanja, a to je Swansea City. Velšani su i prije zadnjeg kola imali samo teoretske izglede za spas, a nakon domaćeg poraza 1-2 od također, novog drugoligaša Stoke Cityja, ostali su i bez njih.

Swansea Cityju je trebala uvjerljiva pobjeda protiv Stoke Cityja, te uvjerljivi poraz Southamptona protiv prvaka Manchester Cityja. Na koncu se ništa od toga nije dogodilo.

Manchester City je pobijedio Southampton sa 1-0 golom Gabriela Jesusa u trećoj minuti utakmice. City je time potvrdio naslov prvaka sa čak 100 osvojenih bodova što nije uspjelo niti jednom klubu u elitnom razredu 'otočkog' nogometa.

Rekord je oborio i sjajni napadač Liverpoola Mohamed Salah koji je u pobjedi protiv Brighton and Hove Albiona 4-0 postigao svoj 32. pogodak u prvenstvu ove sezone što je novi rekord lige. Salah je do sada dijelio rekord zajedno sa Luisom Suarezom, Alanom Shearerom i Cristianom Ronaldom, no sada je sam na vrhu.

Shearer je 31 gol zabio u sezoni 1995/96. u dresu Newcastle Uniteda, Ronaldo u dresu Manchester Uniteda u sezoni 2007/08., dok je Suarez 31 gol zabio za Liverpool u sezoni 2013/14. godine. Salah je ove sezone u svim natjecanjima zabio 44 gola, što je tri gola manje od rekorda Liverpoola u jednoj sezoni koji je 1984. godine postavio Ian Rush.

 U ludoj utakmici palo devet golova!

U 'najluđoj' utakmici kola Tottenham je pobijedio Leicester City sa 5-4. Gosti su vodili 3-1, no Tottenham je okrenuo rezultat u vodstvo 4-3. Gosti su potom izjednačili, a Harry Kane u 77. zabio za konačnih 5-4. Strijelci za londonski sastav bili su Kane (7, 77), Lamela (49, 61) i Fucks (54-ag), dok su golove za goste zabili Vardy (4, 74), Mahrez (16), Iheanacho (47).

Newcastle United je pobijedio Chelsea 3-0 i 'Bluesi' su završili sezonu na petom mjestu bez plasmana u Ligu prvaka, Bez 'Champions league' je ponovo ostao i Arsenal koji je na koncu šesti.

Iz lige ispadaju Stoke City, WBA i Swanse City.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu