Obavijesti

Sport

Komentari 35

Lovrenu 90' u pobjedi 'redsa', Bayern prošao nakon penala

Lovrenu 90' u pobjedi 'redsa', Bayern prošao nakon penala
3

U najjačim europskim ligama u srijedu su na rasporedu bile kup-utakmice. Bayern je ušao u polufinale, baš kao i Lovrenov Liverpool, a ispala je Borussia M'gladbach

VIDEO

Bayern je teškom mukom izborio polufinale Njemačkog kupa nakon što je na penale svladao Bayer u Leverkusenu 5-3. Josip Drmić bio je tragičar za "apotekare" jer mu je penal u prvoj seriji obranio Manuel Neuer. Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj cijelu je utakmicu proveo kao pričuva, no uspio je dobiti žuti karton zbog prosvjedovanja kod jedne sudačke odluke.

Reuters/PIXSELL

U ranije odigranoj utakmici trećeligaš Arminia Bielefeld šokantno je izbacio Borussiju Mönchengladbach na svom travnjaku, također na penale. Bilo je 6-5. Lorenz je propustio donijeti pobjedu Arminiji promašivši penal u petoj serji nakon što ga je ranije za Borussiju zapucao Raffael, no gosti su još jednom promašili penal. Traoré je tragičar.

Liverpool je slomio otpor drugoligaša Blackburna u gostima na Ewood Parku 20 minuta prije kraja utakmice i prošao u polufinale FA kupa, gdje igra protiv Aston Ville. Philippe Coutinho odigrao je dupli pas s Hendersonom i s desetak metara iskosa pogodio suprotni kut domaćeg gola za konačnih 1-0. Dejan Lovren igrao je svih 90 minuta.

Jedan je gol bio dovoljan i Laziju da izbori finale Talijanskog kupa na gostovanju u Napulju. Senad Lulić iz blizine je zabio pobjedonosni gol 11 minuta prije kraja na dodavanje Andersona. Odigrana je i jedna prvenstvena utakmica: Parma je, nakon Intera, šokirala i Udinese te pobijedila 1-0 na svom terenu. Bila joj je to prva pobjeda nakon više od tri mjeseca.

U polufinalu Francuskog kupa Paris Saint-Germain se poigrao sa Saint-Étienneom svladavši ga 4-1. Hat-trick je za Parižane postigao tko drugi nego Zlatan Ibrahimović. Za trofej će izabranici Laurenta Blanca igrati s drugoligašem Auxerreom.

Reuters/PIXSELL

FA kup:

  • četvrtfinale: Blackburn Rovers - Liverpool 0-1 (Coutinho 70')
  • polufinale (Wembley, London): Reading - Arsenal (18. travnja), Aston Villa - Liverpool (19. travnja)

Njemački kup:

  • četvrtfinale: Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach 6-5** (1-1, 1-1*) (Junglas 26', Kruse 32'), Bayer Leverkusen - Bayern München 3-5** (0-0, 0-0*)
  • polufinale: Bayern München - Borussia Dortmund (28. travnja), Arminia Bielefeld - Wolfsburg (29. travnja)

Talijanski kup:

  • polufinale (uzvrat): Napoli - Lazio 0-1 (Lulić 79') (prva utakmica 1-1)
  • finale: Lazio - Juventus (7. lipnja)

Francuski kup:

  • polufinale: PSG - Saint-Étienne 4-1 (Ibrahimović 21' (pen.), 81', 90+2', Lavezzi 61' / Hamouma 25')
  • finale: Auxerre - PSG (30. svibnja)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac