Sport

Komentari 12

'Lovrić teško može dobiti mjesto u Hrvatskoj. Moguća je i BiH...'

'Lovrić teško može dobiti mjesto u Hrvatskoj. Moguća je i BiH...'

Izbornik "vatrenih" Zlatko Dalić uputio je prije nekoliko mjeseci pretpoziv Kristijanu Lovriću, a čini se kako bi ga u susjednoj BiH objeručke prihvatili. Nenad Črnko kaže kako zaslužuje poziv Hrvatske, ali...

Kristijan Lovrić (25) u reprezentaciji Bosne i Hercegovine? Ta se tema proteklih dana zakotrljala medijima u Hrvatskoj i susjedstvu.

Novi izbornik "zmajeva", Bugarin Ivajlo Petev, bio je na utakmici Gorice i Lokomotivi prošli vikend i najbolji strijelac prvenstva s Osijekovim Ramónom Miérezom bio je jedan od igrača koje je gledao.

POGLEDAJTE VIDEO: Nogometni par

Predsjednik Gorice Nenad Črnko u razgovoru za portal Hercegovina.info nije odbio takvu mogućnost.

- Ne mogu reći koilki je postotak da se to dogodi. Moguće je ako on ima opcije za dobivanje državljanstva i ako tako odluči. Ne znam u kojem smjeru razmišlja i kako će sve završiti - rekao je i nastavio:

- Znam da je igrač i za reprezentaciju Hrvatske, ali u ovom trenutku teško može dobiti mjesto na svojoj poziciji. Sigurno može u budućnosti, ali koliko tu ima strpljenja... Sad je fokusiran isključivo na Goricu i sigurno će dati sve od sebe da Gorica uše u Europu, a ovaj dio s reprezentacijom ne želi komentirati. Sigurno su sve opcije otvorene.

Lovrić ima pravo na bosanskohercegovačko državljanstvo jer mu je otac rođen u toj zemlji. Što se hrvatske reprezentacije tiče, ostao je samo na pretpozivu za okupljanje prošlog listopada.

Igre u Gorici, gdje se prometnuo u jednoga od najboljih igrača HNL-a koji vuče Goricu prema vrhu. Zasad je društvo iz Turopolja treće sa samo pet bodova zaostatka za vodećim Osijekom i Dinamom, devet ispred Rijeke i čak 17 ispred Hajduka. Prvi plasman u Europu sasvim je blizu.

- Prezadovoljni smo s obzirom na plasman i situaciju koja nam se događa. Kvalitetno smo ušli u proljeće, odigrali nekoliko kvalitetnih utakmica u nizu i čvrsto držimo treće mjesto. Imamo značajnu bodovnu prednost ispred Rijeke i Hajduka. Naš je konačni cilj izboriti Europu, a mislim da to možemo. Moramo uzeti sve bodove doma i bit ćemo sigurni - zaključio je Črnko.

Najčitaniji članci