Obavijesti

Sport

Komentari 30

Vekić šokirala 31. nositeljicu, slavila i Mirjana Lučić-Baroni

Vekić šokirala 31. nositeljicu, slavila i Mirjana Lučić-Baroni
20

Mirjana Lučić pobijedila je Lauren Davis u 1. kolu Roland Garrosa. Karlović je ispao od Baghdatisa, a Martić od Muguruze. Donna Vekić pobijedila je Caroline Garciju...

VIDEO

Mirjana Lučić-Baroni otvorila je Roland Garros pobjedom u nedjeljnom meču prvog kola Roland Garrosa, ali uspješni nisu bili Ivo Karlović i Petra Martić. Dan je spasila Donna Vekić pobjedom sezone i prolaskom u drugo kolo.

Mirjana Lučić je nakon sat i 52 minute igre pobijedila Amerikanku Lauren Davis, 64. tenisačicu svijeta, u tri seta. Bilo je 6-3, 3-6, 6-3 za 33-godišnju Hrvaticu rođenu u Dortmundu.

Mirjana je imala lošiji postotak prvog servisa i čak 33 neprisiljene pogreške više od protivnice, ali presudnim se pokazao razlika u broju izravnih poena. Lučić-Baroni zabila ih je 40, a Davis 13. U sljedećem kolu očekuje je meč s trećom nositeljicom, Rumunjkom Simonom Halep, koja je pobijedila Ruskinju Jelenu Rodinu 7-5, 6-4.

Ivo Karlović, 25. nositelj, odigrao je slab meč protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa i ispao u tri seta. Nakon gubitka prvoga u tie-breaku, Div sa Šalate po jednom je gubio servis u drugom i trećem setu za konačnih 6-7 (5-7), 4-6, 4-6.

Petra Martić uspješno je prošla kvalifikacije na pariškoj zemlji, ali nije mogla preko 21. nositeljice, Španjolke Garbiñe Muguruze, u prvom kolu glavnog turnira. Splićanka tijekom cijelog meča nije izborila niti jednu break-loptu, a servis je gubila triput. Za 65 minuta izgubila je 2-6, 5-7.

Donna šokirala Francusku

Donna Vekić šokirala je 31. nositeljicu Francuskinju Caroline Garciju na središnjem terenu Philippe-Chatrireru. Vekić je slavila u tri seta, 3-6, 6-3, 6-2 za pobjedu sezone. Donna je izabrala pravo vrijeme za povratak u formu.

Odličan meč odigrala je mlada hrvatska tenisačica. Izuzev prvog seta, sve ostalo je išlo kako treba. U drugom kolu čeka ju Bojana Jovanovska, 60. tenisačica svijeta. Nakon ove pobjede Donna ide na 139. mjesto na WTA ljestvici i korak je bliže povratku u TOP 100.

Roland Garros, 1. kolo:

  • Vekić - Garcia 3-6, 6-3, 6-2
  • Lučić-Baroni - Davis 6-3, 3-6, 6-3
  • Muguruza - Martić 6-2, 7-5
  • Karlović - Baghdatis 6-7, 4-6, 4-6
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti