Obavijesti

Sport

Komentari 51

Luda HNL jesen: Neobjektivni Tudor, 'rat' Joea i Sammira...

Luda HNL jesen: Neobjektivni Tudor, 'rat' Joea i Sammira...
6

TRENERI Prvi dio sezone je gotov! Kao i svake godine, Prva HNL nudi čudne priče, karakteristične samo za nas. Čak i kad je u ligi deset klubova. Izabrali smo najbolje

VIDEO

Pečeni volovi, kuhane mačke, crveni kartoni za doček, sukobi kapetana i dokapetana, trenerska “objektivnost” i slične stvari obilježile su prvi dio nogometnog prvenstva.

Što se neobjektivnosti tiče, apsolutni broj jedan jeseni je Igor Tudor. Kad mu Osijek otme bodove na Poljudu, žali se da oni igraju bunker. Zadranima je čestitao što su izjednačili iz prve šanse iako je momčad Ferde Milina imala točno dvostruko više udaraca na gol i pogodila stativu. Kad mu sudac dosudi dva penala, kao Fran Jović protiv Rijeke, malo mu je - Tudor bi i treći! Hajdukov trener je prvak u neobjektivnosti po izboru 24sata. 

Najduhovitiji trener jeseni je Stanko Mršić. Osim što vjeruje da Hajduk u uzvratu Kupa može pobijediti 6-0, kaže da se u Puli osjeća kao bik u koridi - čim kroči na Drosinu, sve mu se crveni.

- Dvaput gostujem u Puli ove godine, dvaput sudi isti sudac, Ante Vučemilović-Šimunović, i dvaput nam isključi igrača. I onda još i mene isključi. Pa je li to normalno?! - prokomentirao je Mršić.

Luda jesen nije zaobišla ni uvijek urnebesni Maksimir, gdje su kapetan Šimunić i dokapetan Sammir gledali tko će kome smjestiti.

- Nije žalosno što su Sammira izbacili, žalosno je kad nemate što jesti - “obranio” je suigrača Joe.

- Čudi me što Joe nije uzeo mikrofon i zapjevao s navijačima. To mu dobro ide - vratio je Sammir.

U Dragovoljcu su pekli volove, u Osijeku i Dinamu promijenili tri trenera, a Lokomotiva i dalje igra samo pred užom rodbinom...

- Ne znaju lokosi kako je to igrati pred nekoliko tisuća domaćih navijača jer igraju pred 50 ljudi - rekao je Igor Pamić nakon svađe s Tomislavom Ivkovićem.

I na kraju polusezone svi će za Božić na puricu s mlincima. Dobro, možda ne svi. Jean Kouassi će na četveronožnog ljubimca - mačku jer mačke su prvoklasni specijalitet u Obali Bjelokosti.

Najhrana: Umjesto purice, Kouassi će pripremiti mačku

Ajoj, ne biste vjerovali... Znam da se u Hrvatskoj mačke ne jedu, ali moj prijatelj iz Obale Bjelokosti obožava loviti i pripremati mačke na više načina. Ja ih ne bih mogao ubijati, no probao sam ih jesti i strašno su ukusne, rekao je simpatični napadač Hajduka Jean Kouassi. Eto, barem će jedna purica više i nakon blagdana trčkarati travnjacima.

Najradnik - Radonjić: Montirao sam puške 

Radio sam na montaži pušaka a ne pištolja koja je glavna grana tog poduzeća. Mene nikad nije bilo sram i prljav posao napraviti i doći kući sav smrdljiv i prljav, reklo je Istrino otkriće prvog dijela Dejan Radonjić. Istrin “snajper” zabio je četiri gola u HNL-u.

Najsukob: Šimunić na Sammira, pa potom Sammir na Šimunića

Kapetan Dinama Josip Šimunić nije propuštao priliku oblatiti suigrača Sammira. Dotaknuo ga se nakon protjerivanja iz kluba, pa na druženju s navijačima... Brazilac, pogođen izjavama kapetana, nije ostao dužan. Nakon derbija je rekao: “Nije mi jasno zašto kapetan Joe nije uzeo mikrofon u ruke i obratio se navijačima. To mu jako dobro ide”.

Najtrofej: Uopće nije ni dodijeljen

Trofej “Tomislav Ivić”, koji se dodijeljuje najboljem treneru sezone, morao je završiti u rukama Tomislava Ivkovića, a trebao mu ga je uručiti novinar Tomislav Gabelić. No tri Tomislava su očito previše, Ivković nije htio uzeti trofej. I to je moguće u HNL-u.

‘Najzurka’: Mikanović stavio frizera na muke

Desni bočni Hajduka Dino Mikanović istrčao je s frizurom sličnom kao Milanov napadač Stephan El Shaarawy. No za razliku od Shaarawyja, Mika je na pozadini glave od frizera tražio da mu napravi svojevrsni “labirint”. Teško je reći je li frizer uspio u nakani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići