Obavijesti

Sport

Komentari 131

'Redsi' uz puno VAR polemike slomili City: Sve su bliže tituli!

'Redsi' uz puno VAR polemike slomili City: Sve su bliže tituli!
5

Liverpool je zabio dva gola u prvih 13 minuta, a oba gola mogla su mu biti poništena. Dapače, kod prvog je City mogao imati penal. No VAR je domaćima bio sretan i sad imaju devet bodova viška

VIDEO

Kao i na Maksimiru posljednjih dana, u Engleskoj posljednjih tjedana traje velika polemika oko toga koliko je VAR pouzdan. A još ulja na vatru dolila je situacija sa samog početka utakmice između Liverpoola i Manchester Cityja, derbija koji bi mogao biti ključan u borbi za naslov i kojeg su "redsi" dobili 3-1.

Pokretanje videa...

Djeca pjevaju Cityjeve i Dinamove pjesme 04:52

"Građani" su, naime, tražili penal u petoj minuti nakon što je Trent Alexander-Arnold nedvojbeno igrao rukom u šesnaestercu Liverpoola, a ruka mu je bila daleko od tijela.

No sudac Michael Oliver nije tu vidio namjeru, pustio je igru, a u nastavku akcije Liverpool je poveo sjajnim udarcem Fabinha s više od 20 metara.

Skočio je Pep Guardiola, tražili su gosti provjeru penala koja je doista i bila, no VAR suci odlučili su kako penala za City nije bilo i gol je priznat. Treba priznati i kako je nekoliko trenutaka prije Alexander-Arnoldova igranja rukom bilo dodira lopte i ruke i Bernarda Silve pa to dodatno komplicira situaciju. Ako je tu bila ruka, zašto sudac nije vratio akciju na indirekt za Liverpool u njegovu šesnaestercu? Gol u tom slučaju svejedno ne bi bio priznat.

- Alexander-Arnold može biti jako, jako sretan. Ruka mu nije bila u prirodnom položaju i to je trebao biti penal - rekao je Chris Sutton, bivši engleski reprezentativac i komentator BBC-a.

A dok su igrači Cityja još mislima bili u toj situaciji, primili su još jedan gol. Već u 13. minuti Liverpool je pobjegao na 2-0 golom glavom Mohameda Salaha nakon sjajnog centaršuta Andrewa Robertsona. I opet je to bila situacija u kojoj je VAR morao reagirati, bio je Egipćanin na rubu zaleđa, ali ipak - čini se, u liniji s posljednjim igračem Cityja.

Mladi bek Cityja Angeliño mogao je vratiti goste u igru u 28. minuti nakon proigravanja Kevina De Bruynea, njegov je udarac od noge Virgila van Dijka odsjeo na lijevoj stativi.

Očajni Guardiola u 51. minuti postao je još očajniji jer je City primio i treći gol. Jordan Henderson neometan je s desne strane uputio centaršut na drugu stativu gdje je sam kao duh ostao Sadio Mané i glavom zakucao loptu u mrežu za velikih 3-0.

Sergio Agüero nije bio na visini zadatka na Anfieldu, kako je uspio promašiti zicer u 68. minuti vjerojatno ne zna ni sam. De Bruyne ga je poslužio na petercu, bio je sam, ali promašio je cijelu loptu.

Sporne situacije koje odlučuju šampiona?! Je li City zakinut?
Sporne situacije koje odlučuju šampiona?! Je li City zakinut?

Završnicu je zanimljivijom ipak učinio Bernardo Silva koji je lijepim udarcem nakon gužve u šesnaestercu Liverpoola smanjio zaostatak Manchester Cityja na 3-1.

A Guardiola je bjesnio na suce u 82. minuti kad je Alexander-Arnold još jednom igrao rukom u šesnaestercu tražeći penal, no suci su opet odbili njegove zahtjeve. Ta je situacija ipak bila nešto čišća jer ga je Raheem Sterling napucao u ruku koja je bila spuštena sa samo metar, dva udaljenosti.

Promjene rezultata do kraja nije bilo, Liverpool je došao do vrlo važnih bodova koji bi mu, na kraju sezone, mogli biti presudni da se napokon dokopa povijesnog premijerligaškog naslova. Ima osam bodova više od Leicestera i Chelseaja na vrhu ljestvice, a "građani" su treći s devet bodova minusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...