Sport

Komentari 22

Ludnica u Londonu: Prosvjed navijača Arsenala, traže odlazak vlasnika kluba...

Ludnica u Londonu: Prosvjed navijača Arsenala, traže odlazak vlasnika kluba...

Klub iz sjevernog Londona bio je jedan od 12 osnivača Superlige. Natjecanje nije zaživjelo, ali netko svejedno mora odgovarati za pokušaj, barem tako misle navijači Arsenala

Više od 1000 navijača Arsenala okupilo se ispred 'Emiratesa' kako bi natjerali vlasnike kluba na odlazak.

Ogorčeni navijači ne mogu oprostiti ulogu Stana Kroenkea u stvaranju Superlige koja, po svemu sudeći, nikad neće zaživjeti. Američki biznismen član je Uprave kluba od 2008., a od 2012. i većinski vlasnik  kluba iz sjevernog Londona.

Podsjetimo, Arsenal je bio jedan od šest engleskih klubova koji su htjeli formirati natjecanje europskih nogometnih elita.

Arsenal se navijačima ispričavao nakon povlačenja iz Superlige te su rekli da su "napravili pogrešku", a da su se povukli nakon što su čuli glas navijača i šire nogometne javnosti.

Također, uprava londonskog kluba je rekla su se Superligi priključili zato što nisu "htjeli ostati iza ostalih" te da su htjeli osigurati budućnost kluba.

- Naš je cilj uvijek donijeti ispravne odluke za ovaj veliki klub, zaštititi njegovu budućnost i ići s njime naprijed. U ovom slučaju nismo ispravno odlučili i to prihvaćamo.

Najčitaniji članci