Obavijesti

Sport

Komentari 358

Može lijevom, može i desnom: Broz je sam srušio Islanđane!

Može lijevom, može i desnom: Broz je sam srušio Islanđane!
26

Hrvatska je pobijedila Island 2-0 golovima Marcela Brozovića na praznom Maksimiru. Pogodio je sjajni veznjak Intera ljevicom pa desnicom po jedanput u svakom poluvremenu

VIDEO

Vatreni su srušili Island 2-0 na praznom Maksimiru na krilima maestralnog Marcela Brozovića! Pogodio je Epic Broz ljevicom pa desnicom po jedanput u svakom poluvremenu.

Hrvatska je nakon četiri kola prva u skupini, vodeća će ući u 2017. godinu s gol-razlikom 10-1, a Ukrajinu ćemo dočekati s navijačima jer nam je nakon večeras kazna istekla.

Loša vijest je crveni karton Ivana Perišića koji je dobio u zadnjim sekundama.

Izbornik izabrao Matea

Dugo je Čačić razmišljao što napraviti, koga staviti u prvih 11, Modrića ili Kovačića. Luka je nedavno odigrao povratničke minute u Realu nakon ozljede, dok je Mateo u zadnjih pet dana odradio tek jedan pravi trening. Izbornik je odlučio početi s Kovačićem. 

Subašić je bio na golu, Vrsaljko desno, Ćorluka i Vida na stoperima, a Pivarić na lijevom beku. Ispred Badelja i Kovačića igrao je Rakitić, desno je bio Brozović, lijevo Perišić, a naprijed Mandžukić koji je Islanđanima zabio ovdje prije tri godine.

Dečki, probudite se

Kao da naši nisu ozbiljno shvatili Islanđane koji su krenuli bez previše respekta. 

Gylfi Sigurdsson je najavio početak opasnosti pred Subašićem, a Bodvarsson je u 12. minuti bio ispred našeg golmana, ali dosta udesno pa nije uspio prebaciti Danijela.

No Hrvatska je odgovorila na pravi način.

Prva prava akcija i gol. Marcelo Brozović ušao je s desne strane, odigrao s Rakitićem koji mu je samo ostavio loptu, a Marcelo je pogodio ljevicom za 1-0.

Ivane....

Vatreni su smirili Islanđane i preuzeli konce igre.

Perišić je pred kraj mogao donijeti Čačiću miran sastanak u svlačionici, ali nevjerojatno je što je uspio promašiti. Vrsaljko je ubacio s desne strane, a Perišić je sa šest metara uspio pogoditi golmana! Umalo smo i platili za taj promašaj.
 
Ćorluka se malo zaigrao, Islanđani su krenuli u protunapad, ali Subašić je fantastičnom paradom spasio gol. Daleko je to bilo od odličnog prvog poluvremena, ali imali smo 1-0. 

Prazne tribine teško da mogu biti razlog pogreškama naših igrača koje inače ne rade jer smo postali majstori igranja u ovakvim uvjetima. 

No bilo je dosta pogrešaka u predaji lopte, pogotovo kod Badelja i Rakitića kao i kod Ćorluke koji inače ne griješi.  Kovačića smo malo vidjeli, kao i Mandžukića koji je većinu vremena bio odsiječen od ostatka momčadi.

Luka, ulaziš

Vidio je Čačić da mora napraviti nešto u sredini.

Naši nisu dominirali u posjedu onako kako smo to inače radili i Modrić je od prve minute nastavka bio na terenu, a Kovačić se preselio na klupu. A Luka ne gubi vrijeme. 

Odmah je povukao, Perišić je zagrijao golmana Islanda već u prvim minutama nastavka. Možda je to bio placebo efekt, ali Hrvatska je izgledala bolje. 

U tim trenucima hrvatske dominacije u posjedu sjevnula je duga lopta na desnu stranu. Pivarić je jako loše  procijenio, igrač ga je prošao, a Bodvarsson je promašio zicer.

Ma, daj mi tu loptu!

Bilo je to veliko upozorenje za Vatrene. Upozorenje koje smo ozbiljno shvatili.

Redale su se šanse pred golom Islanda, ali Perišić, Mandžukić i Vida nisu uspjeli zabiti. Kad ne ide, tu je Epic Broz. Copy paste akcija, samo s drugom nogom.

Protrčao je Brozović od centra do šesnaesterca kao da je prva, a ne 91. minuta i desnom nogom pogodio neobranjivo za konačnih 2-0.

Coratia v Iceland - 2018 World Cup Qualifying European Zone
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 358
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika