Obavijesti

Sport

Komentari 29

Luka želi, ali još nema pomaka s novim ugovorom: Evo zašto bi Modrić morao ostati u Realu

Luka želi, ali još nema pomaka s novim ugovorom: Evo zašto bi Modrić morao ostati u Realu

Premda postoji verbalni dogovor između Reala i Modrića, situacija oko ugovora još nije razriješena. Kapetan Hrvatske na ljeto će postati slobodan igrač i malo kome je u interesu da se to i dogodi

Luka Modrić će ove godine napuniti 37 godina. Ali kada stoji na travnjaku, kada jurne u trk i promijeni smjer, kada minijaturom proigra suigrača ili pretrči pola terena pa duplo mlađem igraču odnese loptu... Pojavi se mladić u tijelu veterana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Baka Elvira (80) ekskluzivno za 24sata 02:21

A kada briljantnom izvedbom izdominira veznjake PSG-a i anulira neke pokušaje trojca Neymar-Messi-Mbappé, a još nema vijesti o produženju ugovora... Onda se upali alarm španjolskim medijima.

Premda postoji verbalni dogovor između vodstva Reala i Luke Modrića, situacija oko novog ugovora još nije razriješena. Kapetan Hrvatske na ljeto će postati slobodan igrač i malo kome je u interesu da se to i dogodi.

Naravno, obnova je samo pitanje trenutka, no Marca donosi nekoliko razloga zašto Modrić mora ostati u Real Madridu.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Real Madrid v Paris St Germain

Lider svlačionice

Madriđani su svjesni Modrićeve liderske karakteristike, koja je, uz njegove predstave i igre, još jedna prednost koju posjeduje. Nogometni genij kao što je on često se na terenu ponaša kao kapetan i upravo je njegov karakter onaj dodatni faktor kojim se kreira i odnos s navijačima.

Iako je Modrić izričito naglasio kako je spreman produžiti ugovor, još uvijek se ništa ne događa. Prošle godine trebalo je pet minuta da se cijela stvar razriješi, ove još sve neobjašnjivo dugo traje, piše Marca.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Real Madrid v Paris St Germain

Ne odustaje

Modrićev napadački mindset i stav u kojem nema odustajanja bio je ključan u prolasku Real Madrida protiv PSG-a. Najbolji primjer je drugi gol Madriđana kada je Luka primio loptu na rubu svojeg šesnaesterca, povukao 40 metara prije nego što je proigrao Viniciusa, ovaj mu je vratio samo da bi Modrić asistirao Benzemi.

Idol na Svjetskom prvenstvu

Modrić još uvijek igra na nevjerojatno visokoj razini. Primjerice, Andres Iniesta i Xavi Hernandez su u njegovim godinama igrali u Japanu, odnosno Kataru. Modrić terorizira suparnike u Ligi prvaka i igra najzreliji nogomet svoje karijere. Teško bi bilo za povjerovati da bi se igdje tako dobro uklopio, da bi u tim godinama igdje drugdje imao takvu kemiju sa suigračima kao u Realu.

A još je pred njime i Svjetsko prvenstvo 2022. To će biti prilika mnogim drugim klubovima, koji čekaju zapeti kao puške. Modrić mora igrati, a gdje drugdje nego u Realu gdje ga svi navijači gledaju kao idola.

TOP 100 fotografija u 2021. godini

Hrvatski nogometni čarobnjak igra kao da je u dvadesetima i ove sezone je odigrao 32 utakmice za 'kraljeve' te gotovo u svakoj imao bitnu ulogu i utjecaj. Na Santiago Bernabeu je stigao 2012. godine i nema razloga zašto ne bi ostao i duže od 10 godina.