Sport

Komentari 1

Lukavi Danci: Stižu u velikom broju u Nizozemsku, zbog rupe u pravilima neće u izolaciju

Lukavi Danci: Stižu u velikom broju u Nizozemsku, zbog rupe u pravilima neće u izolaciju

Nizozemske vlasti strogo preporučuju putnicima iz Danske petodnevnu izolaciju po dolasku u Nizozemsku pa potom test na koronavirus. Međutim, iz pravila su izuzeti oni koji provedu manje od 12 sati u zemlji

Stotine danskih nogometnih navijača ukrcalo se kasno u petak u autobuse za Amsterdam, koristeći rupe u pravilima o covidu-19 kako bi bodrili dansku reprezentaciju u subotnjem meču osmine finala Europskog nogometnog prvenstva protiv Walesa.

Danska je prošla u osminu finala na Euru 2020 u utakmici protiv Rusije kada je pobijedila s 4-1.

Soccer EURO 2020 preliminary round / Russia - Denmark 1: 4.

Utakmica osmine finala protiv Walesa igra se u Amsterdamu u subotu u 18,00 sati.

Nizozemske vlasti strogo preporučuju putnicima iz Danske petodnevnu izolaciju po dolasku u Nizozemsku pa potom test na koronavirus.

Međutim, iz pravila su izuzeti oni koji provedu manje od 12 sati u zemlji.

Danish soccer fans leave Copenhagen for their team

Stoga je plan putničke agencije bio da pet autobusa s danskim navijačima dođe do granice Njemačke i Nizozemske i tamo pričeka dok ne bude vrijeme da se krene na utakmicu.

- Naš je plan doći do granice Nizozemske i Njemačke i tamo čekati - rekao je direktor landsholdrejser.dk Nicolai Nielsen koji je organizirao putovanje.

FILE PHOTO: Euro 2020 - Group B - Russia v Denmark

Ovo je nogometno prvenstvo iznimno emotivno za Dance, nakon što je na prvoj utakmici prije dva tjedna Christian Eriksen imao srčani udar na terenu. Preživio je i izašao iz bolnice.