Obavijesti

Sport

Komentari 53

Mađar namučio Marina! Poslije tri sata borbe Čilić u polufinalu

Mađar namučio Marina! Poslije tri sata borbe Čilić u polufinalu
1

Mađar je svojim dobrim servisima spasio prve dvije meč-lopte, potom je Čilić jako loše odigrao poen na svoj servis, a zatim je morao realizirati četvrtu meč-loptu u poenu koji se igrao na njegov drugi servis

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Baselu, branitelj naslova je u četvrtfinalu nakon više od tri sata borbe uspio svladati mađarskog kvalifikanta Martona Fucsovicsa sa 7-6 (3), 5-7, 7-6 (4).

Protiv trenutačno 100. igrača svijeta koji je po prvi put u karijeri igrao u četvrtfinalu nekog ATP turnira Čilić je tri puta gubio veliku prednost, ali je na kraju ipak uspio u "tie-breaku" trećeg seta iskoristiti svoju četvrtu meč-loptu.

U prvom setu su oba igrača sigurno držala svoj početni udarac, pa je pobjednika odlučivala 13. igra. Na samom početku "tie-breaka" Mađar je promašio lagani forhend kojim je poklonio "mini-break" prednosti Čiliću. To je našem igraču bilo dovoljno za osvajanje prve dionice igre, a kada je Čilić u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Fucsovicsu izgledalo je kako će lako ostvariti pobjedu.

No, prednost "breaka" Čilić je izgubio već u sljedećem gemu, a trenutačno četvrtom igraču svijeta za pobjedu u dva seta nije bio dovoljan niti još jedan "break" kojega je ostvario u trećem gemu. Štoviše, nakon što je izgubio prednost u šestoj igri drugog seta, Čilić je pokleknuo na svom početnom udarcu i kada je servirao za "tie-break". Na set-loptu Mađara je izašao na mrežu, no Fuscoviscev "passing" je dodirnuo vrh mreže i prevario nemoćnog Čilića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada je Čilić napravio dva "breaka" zaredom i poveo sa 4-1 u trećem setu činilo se kako je Fucsovicsev otpor konačno slomljen. No, Čilić je tada počeo previše griješiti, usto je Mađar zaigrao iznimno hrabro, a to je za posljedicu imalo poravnanje na 5-5. Na Fucsovicsevu "break-loptu" kojom je stigao do 5-5 izgledalo je kako je Čilić bespotrebno na mreži hvatao jedan težak smeč jer je Fucsovicseva lopta išla u aut, Čilić je taj smeč promašio i doveo se u vrlo neugodnu situaciju.

Ipak, u odlučujućoj igri Fucsovics je posustao, njegovi udarci s osnovne linije više nisu bili toliko precizni pa je Čilić stigao do prednosti od 5-0 i 6-1. Mađar je svojim dobrim servisima spasio prve dvije meč-lopte, potom je Čilić jako loše odigrao poen na svoj servis, a zatim je morao realizirati četvrtu meč-loptu u poenu koji se igrao na njegov drugi servis. Ipak, dobrim je volejom uspio napokon završiti posao.

U polufinalu će Čilić igrati protiv Argentinca Juana Martina Del Potra koji je sa 6-2, 2-6, 6-4 svladao Španjolca Roberta Bautistu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića