Obavijesti

Sport

Komentari 26

Mađari oslabljeni na Poljudu: Vida umjesto junaka s Dunava

Mađari oslabljeni na Poljudu: Vida umjesto junaka s Dunava
1

Trebala je u Split doći najjača Mađarska, praktički ista ona koja je u ožujku nokautirala Hrvatsku u Budimpeštu, no na Jadranu neće gostovati junak iz te budimpeštanske utakmice Mate Patkai i Dominik Szoboszlai

VIDEO

Neće biti sve kako je zamislio Marco Rossi, Talijan na mađarskoj klupi. Ozljede su mu skrojile sastav s kojim će doći pokušati iznenaditi Hrvatsku na Poljudu.

Pokretanje videa...

00:41

Trebala je u Split doći najjača Mađarska, praktički ista ona koja je u ožujku nokautirala Hrvatsku u Budimpeštu, no na Jadranu neće gostovati junak iz te budimpeštanske utakmice Mate Patkai (31). Veznjak MOL Fehervara koji je u 76. minuti, podsjetimo, zabio za preokret i pobjedu 2-1 ozlijedio se i propustit će ovo okupljanje.

Mađari pozvali Kleinheislera: U Splitu je nemoguće pobijediti
Mađari pozvali Kleinheislera: U Splitu je nemoguće pobijediti

Umjesto njega Rossi je pozvao - Matu Vidu (23), veznjaka slovačke Dunajske Strede. I da je tu sve stalo za Talijana, bilo bi puno. Otpao je i Salzburgov veznjak Dominik Szoboszlai koji se ozlijedio na Anfieldu, branič Krisztián Tamás (Zalaegerszeg TE) koji je trebao debitirati dok je pod upitnikom Barnabás Bese (Le Havre).

Vraća se Feczesin

Zbog kartona za Poljud biti prekriženi važni veznjak Adam Nagy te stoper Botond Barath, što daje četvoricu odsutnih koji su bili u prvih 11 u onoj večeri uz Dunav.. Ranije je poznato da nema ozlijeđenog napadača Kalmara, ali zato je pozvan Osijekov Laszlo Kleinheisler.

- Pobijediti Hrvatsku čini se nemogućim, no nastojat ćemo učiniti nešto posebno premda znamo tko smo mi, a tko su oni - najavio je mađarski izbornik ne odveć optimistično.

Mađarsku javnost najviše je iznenadio poziv Robertu Feczesinu, napadaču Ujpesta koji se vraća u reprezentaciju nakon osam godina. Posljednji od 11 nastupa upisao je još 2011. godine, a sada ga je vratila dobra forma i četiri gola u prve tri utakmice.

- Pratim ga dugo i uvijek mi se sviđala njegova igra. Timski je igrač, zna zadržati loptu, ima dobru tehniku i može nam puno pomoći - vjeruje Rossi.

Vratari:
Dibusz Denes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Peter (RB Leipzig)
Kovácsik Adam (Fehérvár FC)

Obrana: 
Baráth Botond (Sporting Kansas City), Bese Barnabás (Le Havre AC), Ferenczi János (DVSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Tamás Krisztián (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig)

Vezni red:
Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City FC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Vida Máté (DAC)

Napad:
Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba), Feczesin Róbert (Újpest FC), Holender Filip (FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (1. FSV Mainz), Varga Roland (Ferencvárosi TC)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub