Sport

Komentari 5

Ma kakva korona?! Čak 40.000 gledatelja, svi utrčali na teren

Ma kakva korona?!  Čak 40.000 gledatelja, svi utrčali na teren

Utakmica novozelandske ragbi lige između Auckland Bluesa i Wellingtona Hurricanesa odigrana je pred 43.000 gledatelja na najvećem stadionu u zemlji Eden Parku i to je najgledanija u zadnjih 15 godina

Dok se sportska natjecanja u Europi polako bude, na drugom kraju svijeta na Novom Zelandu sportske utakmice najvišeg ranga već se igraju pred mnoštvom na tribinama.

Tako je utakmica novozelandske ragbi lige između Auckland Bluesa i Wellingtona Hurricanesa odigrana pred 43.000 gledatelja na najvećem stadionu u zemlji Eden Parku. Bila je to najgledanija utakmica u posljednjih 15 godina. Ne samo da ih je bilo toliko, nego su na kraju utakmice svi utrčali u teren k igračima!

Novi Zeland jedna je od rijetkih zemalja na svijetu koja je proglasila prekid epidemije potpunim oslobađanjem mjera protiv COVID-19. 

Ragbi je jedan od najpopularnijih sportova u ovoj pacifičkoj otočnoj zemlji i ljubitelji sporta jedva su dočekali povratak na tribine.

Stadion Eden Park bio je rasprodan, što je u ovom trenutku znanstvena fantastika za ljubitelje sporta u Europi. Na koncu je domaći sastav pobijedio velike rivale sa 30-20.

Ranije, u subotu u Dunedinu na jugu zemlje, dvoboj između Otago Highlandersa i Waikato Chiefsa (28-27) pratilo je 20.000 gledatelja.

Novi Zeland, koji ima oko pet milijuna stanovnika, prijavio je 1154 zaraženih i 22 smrtna slučaja zbog COVID-19.

U ovoj se zemlji, međutim, i dalje pripremaju za mogući drugi val epidemije, a mjere predostrožnosti glede putovanja u inozemstvo ostaju na snazi.

- Iako još nismo završili posao, ne osporavamo da ovo jest prekretnica. Zato mogu li završiti jednostavno: Hvala, Novi Zelande - poručila je premijerka Jacinda Ardern.

Najčitaniji članci