Sport

Komentari 101

Ma nemaš zašto plakati, Dora! Naša junakinja nije izdržala...

Ma nemaš zašto plakati, Dora! Naša junakinja nije izdržala...

Mislim da smo bile užasne u prvom poluvremenu, bilo je sve što je izustila hrvatska rukometašica prije nego što je zaplakala. Nije imala snage govoriti dalje, ali može itekako biti ponosna na cijelu ekipu

One su ušle u povijest hrvatskog rukometa, ali i hrvatskog sporta uopće. Jer nijedna ženska reprezentacija osim odbojkaške nije igrala polufinale nekoga velikog natjecanja.

Izabranicama Nenada Šoštarića, suprotno predviđanjima cijelog rukometnog svijeta, to je uspjelo u Danskoj. I kad su već došle do te stepenice, naravno da su htjele još više.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometašice u borbu za broncu

Ipak, braniteljice naslova Francuskinje bile su prejake u polufinalu. Odjurile su do pobjede 30-19 i prelomile utakmicu nakon nešto više od polovice prvog poluvremena, a naše su djevojke u nastavku pokazale zašto su dogurale ovako daleko.

No Dori Krsnik (28), desnoj vanjskoj igračici hrvatske reprezentacije, poraz je preteško pao. Htjela je sročiti nekoliko rečenica pred kamerama EHF-a neposredno nakon utakmice, oči su joj već bile pune suza... Nije išlo.

- Dora, hvala ti puno što razgovaraš s nama. Znam da je teško nakon ovakvih utakmica, ali želiš li nam možda reći mišljenje kako je to izgledalo danas - upitao je novinar uz parket arene u Herningu.

- Mislim... Mislim da smo bile užasne u prvom poluvremenu - rekla je Velikogoričanka koja nastupa za francuski Cuques.

A onda je čula pobjednički huk Francuskinja iza leđa. I više nije mogla. Otišla je s flash pozicije.

- Teško je. Toliko su htjele odigrati veliku utakmicu u polufinalu, ali znate što? Divim se kako su se vratile u drugom poluvremenu i držale se s Francuskinjama. Ništa im protivnice nisu poklonile. Potpuno razumijem Doru Krsnik - govorio je komentator EHF-ove televizije.

I doista se tomu nema što dodati. Razumljiva je Dorina reakcija nakon utakmice. Svaki poraz, pa makar i očekivan, nikome ne može lako pasti. Ali ništa još nije izgubljeno. Uostalom, o tome je posvjedočio i izbornik Nenad Šoštarić.

- Mi moramo biti svjesni da u nedjelju igramo za medalju, a to se nikad nije dogodilo u povijesti ženskog rukometa. Dakle, treba stati na loptu i reći da smo došli u društvo velikana gdje nas nisu očekivali, i da moramo proći školarinu, ali istovremeno biti svjesni da sa svakim od njih možemo igrati. Napravili smo velike stvari. Želimo da naš zadnji dojam u nedjelju bude lijep i da svi znaju da smo zaista nešto napravili - rekao je izbornik.

I zato, Dora, nema razloga plakati. Treba biti ponosan na cijeli turnir kako god završilo u nedjelju. U nekoliko ste dana od anonimki zaludjele cijelu domovinu i, ne sumnjamo, započele novu eru ženskog rukometa.

Najčitaniji članci