Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Još nisam doživio nešto takvo, bili smo bolji od Milana i ispali'

'Još nisam doživio nešto takvo, bili smo bolji od Milana i ispali'
3

Penal u 120. minuti? Bila je to neka duga lopta, trčao sam unatrag i lopta je čudno pala pored mene, pa sam refleksno igrao rukom. Nisam to htio, čudno sam okretao tijelo, ali bilo je to za penal...

VIDEO

Nikada, ali baš nikada, nisam ni vidio ovakvu utakmicu, kamoli ju doživio. Igrali smo protiv momčadi vrijedne 500 milijuna eura, bili puno bolji, pa oni nam nisu niti šansu napravili. A onda smo sve prosuli u zadnjim trenucima i ispali na penale, kaže nam Toni Borevković (23).

Pokretanje videa...

Zlatan helikopterom na trening 01:30

Hrvatski stoper bio je jedan od tragičara u nevjerojatnom porazu Rio Avea od Milana u playoff fazi Europske lige. Talijani su na koncu slavili 11-10 poslije 12. serije penala. Rio Ave (za koji još igraju Hrvat Nikola Jambor i bivši igrač Dinama Ivo Pinto) je vodio 2-1 do 120. minute, a onda je baš Toni Borevković nesretno skrivio penal iz kojeg je Calhanoglu poentirao za 2-2. Portugalci su i prilikom raspucavanja triput mogli zabiti za pobjedu, ali sreća je ovoga puta pomazila veliki Milan.

- Tako je valjda trebalo biti, kao da je netko 'gore' zapisao da Milan mora proći. Kažem, nevjerojatna utakmica, bili smo bolji, imali toliko prigoda za plasman u grupnu fazu Europske lige, ali sreća nas je ovoga puta napustila. Nikada nisam doživio da cijela momčad otpuca penale, pa svi ponovo krenu šutirati ispočetka - priča Toni Borevković, pa dodaje:

- Ali, to su penali, to je lutrija. Tri puta smo mogli doći do pobjede na penale, pa tri puta promašili za pobjedu, nemoguće. A kod našeg prvog penala za pobjedu lopta je pogodila vratnicu, išla po gol-liniji, a onda se od druge vratnice odbila van. Nevjerojatno.

Jeste li u kojem trenutku pomislili 'sada je gotovo', dobit ćemo Milan?

- Jesam, čak i to. Pogotovo kada je sve došlo do golmana i kada su oni morali pucati penale. Mi smo na penale prošli i Bešiktaš, tada je naš golman Kieszek bio junak utakmice. I kada je Donnarumma promašio svoj penal, taman sam pomislio kako će naš golman opet biti junak. Nažalost, promašio je i on. Nadao sam se da će bar netko zabiti, ali sve je bilo protiv nas.

Kako vam je bilo zaspati poslije takve utakmice?

- Ma nisam valjda odspavao niti sat vremena, baš smo pričali dan poslije utakmice, nitko od nas nije spavao. Cijelu noć razmišljate je li to moguće i dalje ne vjerujete na kakav ste način ispustili pobjedu protiv Milana. Ono, imaš tri penala za pobjedu i ne zabiješ, ma samo mi se to vrtjelo po glavi.

Dobro, a kakva je atmosfera bila na treningu jutro poslije utakmice?

- Pa čak malo bolja nego noć prije u svlačionici, haha. Znali smo mi što je Milan, ali i bili svjesni da oni nisu moćni kao nekada, da s njima sigurno možemo igrati. To smo i pokazali, bili puno bolji, baš zbog toga smo i svi još više razočarani. A imali smo ih na konopcima...

Vi ste u 120. minuti napravili penal i dobili crveni karton, što se tu dogodilo?

- Oni su krenuli na sve ili ništa, bila je to duga lopta, ja sam trčao unatrag i lopta je čudno pala pored mene, pa sam refleksno igrao rukom. Naravno da to nisam htio napraviti, čudno sam okretao tijelo i to se dogodilo. Ma nema dvojbe, bio je penal, šteta.  

U kvalifikacijama za Europsku ligu ste nizali zanimljive rezultate, prvo se mučili kod Borca u Banja Luci pa ih pobijedili (2-0) s oba gola u sudačkoj nadoknadi. Onda ste u Istanbulu na penale prošli Bešiktaš, pa držali Milan u šaci i - ispali?!

- Haha, a tako ispada. U Banja Luci smo igrali prvu utakmicu sezone, stigao nam je novi trener i novi igrači, nismo se još stigli pohvatati. Protiv Bešiktaša je to već bilo bolje, a protiv Milana smo dokazali da možemo sa svima. Jako smo dobra momčad, a sa svima igramo otvoreno, želimo se nadigravati.

Jeste li s kime poslije utakmice s Milanom mijanjali dres? Ili možda poslije utakmice u Turskoj popričali s Domagojem Vidom?

- Joj, ma s kime ću poslije takvog poraza mijenjati dres, nije mi bilo do ničega, samo sam želio što prije u svlačionicu. Nažalost, nisam se niti poslije utakmice s Bešiktašem vidio s Domagojem Vidom, on je odmah izabran za doping-kontrolu, a mi smo još slavili na terenu - završio je Toni Borevković, nekadašnji reprezentativac Hrvatske do 21 godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna