Sport

Komentari 18

Mačevaocu Hadžiću zabranili su pristup olimpijskom selu: Žene ga optužile da ih je napastovao

Mačevaocu Hadžiću zabranili su pristup olimpijskom selu: Žene ga optužile da ih je napastovao

Olimpijac porijeklom iz Bosne i Hercegovine smješten je odvojeno od kolega iz američke reprezentacije zbog optužbi da je od 2013. do 2015. spolno zlostavljao tri žene

Mačevalac Alen Hadžić (29) rezerva je u američkoj  reprezentaciji na Olimpijskim igrama. Natjecanje u Tokiju očekuje i fizički odvojen od kolega zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski olimpijci u Tokiju

Hadžić je u Japan doputovao odvojenim letom i ne smije se približiti olimpijskom selu jer su ga tri žene optužile da ih je napastovao od 2013. do 2015. Dvije od njih bile su mačevalke s kojima je studirao na sveučilištu Columbia.

Američki centar za siguran sport suspendirao je sportaša koji vuče porijeklo iz Bosne i Hercegovine početkom lipnja. Činilo se kako neće smjeti nastupiti na Igrama, ali žalio se arbitraži koja je promijenila odluku i dozvolila mu sudjelovanje uz zabranu kontakta sa žrtvama.

- Optužbe nisu istinite - rekao je Hadžić za USA Today.

Njegov odvjetnik u međuvremenu se izborio da ga premjeste u hotel u blizini olimpijskog sela kako bi se lakše mogao pripremati za nastup.

U slučaju ozljede ili bolesti nekoga od američkih mačevalaca, borit će se za medalju u disciplini épée 25. srpnja (pojedinačno) i 30. srpnja (momčadsko natjecanje).

POGLEDAJTE SLOW MOTION ČETVRTFINALA ARMAGEDONA 2: