Obavijesti

Sport

Komentari 60

Madridski finale: Modrić protiv Kalinića za titulu u Superkupu

Madridski finale: Modrić protiv Kalinića za titulu u Superkupu
1

Pretpostavlja se da će Modrić, kao i Kalinić, utakmicu započeti na klupi. Realovi navijači glasali su ipak da krene umjesto Karima Benzema. Ovo je već četvrto španjolsko finale u posljednjih pet godina

VIDEO

Uefin Superkup igra se u Tallinnu danas u 21 sat (HRT 2), a prvi put zna se sigurno iz kojeg će grada biti pobjednik. 

Real i Atletico prvi su finalisti koji dolaze iz istoga grada, iako smo posljednjih godina navikli na španjolska finala - 2014., 2015. i 2016. Lani se Realu suprotstavio Manchester United

Iako je Real bio pobjednik Superkupa zadnje dvije godine te je pobjednik Lige prvaka treću godinu zaredom, protiv Atletica nema dobar omjer. U prvenstvenim utakmicama pobijedio ga je samo jedanput od 10 puta. I danas će se morat pomučiti budući da je ostao bez Ronalda, a Luka Modrić nije još spreman igrati od prve minute.

S druge strane, Atletico je uspio zadržati Griezmanna, Oblaka i Godína te su ga dodatno ojačali Lemar, Martins, Rodri, Arias, Kalinić i Adán.

U prvih 11, prema najavama, nema Luke Modrića, a ni Kalinića s druge strane. Navijači Reala nisu zadovoljni pa je u španjolskim medijima objavljeno kako su glasali za "žrtvovanje" Benzema u korist Modrića .

Julenu Lopetegui ovo će biti prva službena utakmica na klupi ‘kraljevskoga kluba’. Trebao je voditi Španjolsku na Svjetskom prvenstvu, no riješili su ga se 48 sati prije prve utakmice. S druge strane je dugovječni Diego Simeone, koji vodi Atletico još od 2011. godine. Osvojio je šest naslova.

Real Madrid izgubio je samo tri od posljednje 32 utakmice u europskim natjecanjima i sedam puta je igrao neriješeno. Ipak, jedan od tih poraza nanio im je baš Atletico (1-2 u Ligi prvaka 2017. godine.) Atletico je zabio samo sedam golova u posljednjih 11 utakmica protiv Real Madrida u svim natjecanjima. U pet susreta nije uspio zatresti mrežu Reala

Dođe li ova utakmica do produžetaka, treneri će imati pravo na četvrtu zamjenu, kao na Svjetskom prvenstvu.

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Isco - Bale, Benzema, Asensio

Atletico Madrid: Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Luis - Koke, Rodri, Saul - Lemar, Costa, Griezmann

VIDI OVO: Zbogom Suba: Suigrači se opraštaju od Danijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu