Obavijesti

Sport

Komentari 5

Maestralni Hezonja utrpao 28 poena i srušio Anzulovića!

Maestralni Hezonja utrpao 28 poena i srušio Anzulovića!

Uniks Kazan pobijedio je Jenisej u 3. kolu VTB lige, a Uniks je slavio 83-80 nakon produžetka. Hezonja je na parketu proveo čak 43 minute te zabio 28 koševa uz osam skokova i pet asistencija

VIDEO

Povratak u Europu najbolja je moguća odluka koju je Mario Hezonja (26) donio u svojoj karijeri. Konačno igra onako kako i mora igrati nekoć veliki talent i peti pick na NBA Draftu. 

Hrvatski košarkaš od ove sezone igra za ruski Uniks Kazan, a u 3. kolu VTB lige demonstrirao je moć i kvalitetu protiv Jeniseja. Momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović pobijedila je 83-80 nakon produžetka. Bio je to napet i izjednačen susret u kojemu je nakon 40 minuta bilo 69-69, ali domaćini su uspjeli izvući pobjedu zahvaljujući nevjerojatnoj predstavi Marija Hezonje.

Bivši košarkaš Portlanda, Knicksa i Orlanda ubacio je 28 koševa uz osam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Bila je to briljantna izvedba u svakom pogledu. Bilo ga je svugdje po terenu u napadu i u obrani, a koliko je nezamjenjiv u Uniksu govori činjenica kako je na parketu proveo gotovo 43 minute. 

Kako je igrao cijeli susret, tako je i sa stilom odlučio pobjednika. Dvije sekunde prije kraja pogodio je dva slobodna bacanja za konačnih 83-80 i veliku pobjedu protiv kluba koji vodi vodi Dražen Anzulović, još jedan bivši hrvatski izbornik. 

Euroleague Basketball Saison 2020-2021 Olympiahalle OAKA Athen, 02.03.2021 Panathinaikos Athen - Barcelona 77:85 Mario H

Podsjetimo, Hezonja je drugi dio prošle sezone proveo u Panathinaikosu gdje se preporodio nakon epizode za zaborav u NBA ligi. Bio je nekoliko mjeseci bez kluba nakon što ga je otpustio Memphis gdje nije odigrao ni minute i čak je razmišljao o mirovini. 

- Nakon NBA balona bilo mi je dosta svega, bilo mi je dosta košarke i želio sam dići ruke od svega. Bio sam zadovoljan haklanjem košarke s prijateljima i što se mene tiče bio sam u mirovini. Rekao sam obitelji da odlazim u mirovinu, ali me nitko nije shvaćao ozbiljno - kazao je jednom prilikom. 

Misli su mu bile daleko od košarke, mjesecima je bio bez kluba i bilo je pitanje hoće li nastaviti s karijerom. A onda je stigla ponuda koja se ne odbija. Stigao je u Panathinaikos, a navijači su ga u Ateni dočekali kao božanstvo. Vatromet, bakljada, pjesma, kao da su osvojili Euroligu. S time je stigao i povratak u reprezentaciju gdje je pokazao kolika je klasa. Bili Grci itekako svjesni kakvog igrača su dobili, a on je bio sretan jer je mogao opet uživati u košarci i igrati za klub koji voli.

NBA: Washington Wizards at Portland Trail Blazers

Nakon što je neslavno završila njegova NBA epizoda, nitko nije znao što očekivati od Hezonje, ali samo nekoliko utakmica bilo je dovoljno da pokaže talent zbog kojeg je bio 5. pick na NBA Draftu. S klubom je osvojio Kup i prvenstvo, bio je idol navijača, nudili su mu milijun eura po sezoni za nastavak suradnje. Igrali su na kartu navijača koji ga obožavaju i njegove privrženosti klubu, no odbio je ponudu.

Mvºnchen, 04.03.2021, firo, basketball, EuroLeague, season 2020/2021, FC Bayern Basketball - Panathinaikos Athens,

Stigao je poziv od bogatog Uniksa, osobno ga je htio Perasović, a to nije mogao odbiti.  Hezonja je tako ispunio misiju zbog koje se i vratio u Europu.

Oživio je karijeru nakon neuspješne petogodišnje NBA epizode te pokazao da je s razlogom nosio titulu najveće nade naše košarke. Dobio je sada priliku biti nositelj u klubu koji je posljednjih godina u strahovitom uzletu te će ih se itekako nešto pitati i u Euroligi. U Uniksu je dobio veliku minutažu, veliku ulogu i kontinuitet. Sve ono što nije imao u NBA ligi. A lova je ionako gotovo ista. Ako ovako nastavi, nije nedostižan ni povratak u NBA ligu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka