Obavijesti

Sport

Komentari 9

Maguireov otac nastradao ispred Wembleyja: 'Slomio je rebra, jedva je disao. Užas'

Maguireov otac nastradao ispred Wembleyja: 'Slomio je rebra, jedva je disao. Užas'

Alan Maguire, otac engleskog reprezentativca Harryja, htio je u nedjelju pogledati finale Eura protiv Engleske, no nastradao je u neredima uoči utakmice i teško se ozlijedio

Dok su engleski reprezentativci čekali povijesno finale Eura protiv Italije u nedjelju i nadali se prvom trofeju nakon 1966. godine, engleski navijači napravili su nered ispred Wembleyja.

Pokretanje videa...

Blanka Vlašić vodi navijanje usred Kopenhagena VIDEO

Nekoliko stotina navijača, koji nisu imali ulaznice, pokušali su na silu ući na stadion pa su srušili ogradu i sukobili se s policijom i zaštitarima. Neki su zaradili teške ozljede u tome stampedu i ogromnoj gužvi, a među njima i otac engleskog reprezentativca Harryja Maguirea (28).

Euro 2020 - Final - Italy v England

Nogometaš Manchester Uniteda je priznao za The Sun kako je njegov otac Alan slomio rebra.

- Da, upao je u stampedo. Čini mi se da je zadobio nekoliko povreda i da se radi o rebrima. Moja djeca su inače išla s njim na utakmice, ali na svu sreću ovaj put su ostala doma. Kao što rekoh, bilo je strašno, pričali smo i rekao mi je da je bilo užasno i da se uplašio. Ne želim više nikada da vidim tako nešto na nogometnoj utakmici, posebno ne u velikom finalu - rekao je Maguire.

Njegov otac Alana stradao je ni kriv ni dužan. Samo je stajao na putu razjarenoj masi koja je htjela probiti ogradu i ući na stadion bez ulaznice. U tome stampedu su ga srušili na pod. Bez obzira na ozljede, nije htio propustiti povijesno finale. Pa je umjesto bolnice, sjeo na svoje mjesto. Jedva je disao. S njim je bio i Maguireov menadžer Kenneth Shepherd. 

FILE PHOTO: Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England

- Vidio sam dosta videa i pričao s ocem o incidentu, kao i s obitelji. Mislim da su najgore prošli moj tata i menadžer u cijeloj gužvi. Razočaran sam, nadam se da ćemo se opametiti i pobrinuti da se više nikada ne ponovi tako nešto - kazao je tužni Maguire.

Italy v England - UEFA Euro 2020 Final - Wembley Stadium

On je pogodio penal u raspucavanju protiv Italije, ali nisu njegovi suigrači Rashford, Sancho i Saka pa su Englezi morali čestitati Italiji na naslovu europskog prvaka. Njihova reprezentacija morat će se još načekati.

Inače, Englezima bi ubrzo na adresu trebala stići neželjena čestitka. Naime, Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv Engleskog nogometnog saveza zbog divljačkog ponašanja njihovih navijača uoči utakmice, bacanja predmeta u teren te utrčavanja. Čeka ih žestoka kazna. 

POGLEDAJTE PRVO ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: