Obavijesti

Sport

Komentari 11

Majer: Desetka je privilegij, dok nisam igrao, najveća podrška su mu bili Arijan Ademi i Hajrović

Majer: Desetka je privilegij, dok nisam igrao, najveća podrška su mu bili Arijan Ademi i Hajrović

Nema razloga da se plašimo Austrijanaca, ne ulazim u detalje zašto u prošlosti baš i nisam previše igrao. Bio sam strpljiv, čekao i dočekao priliku, rekao nam je Lovro Majer, koji je odličan ove sezone

VIDEO

Lovro Majer ove je sezone ponajbolji igrač Dinama. Zabio je tri gola u HNL-u, odlično igra i u Europskoj ligi. Činilo se na kraju prošle sezone da je na odlasku iz Maksimira. Spominjao se odlazak u Birmingham, koji igra u Championshipu, ali je Lovro ostao u Zagrebu i preporodio se. Igra na desnom krilu, igra centralnog veznog. Naravno da mu više odgovara pozicija u vezi, ali je protiv CSKA pokazao kako dobar može biti i na desnoj strani. Kako je samo poslao loptu s "očima" prema Mislavu Oršiću. Lovro je u Dinamo došao u ljeto 2019. godine, a na kraju prošle, i početkom ove sezone igra svoj najbolji nogomet za hrvatskog prvaka. Uzor mu je Luka Modrić. Prvi LM 10 nije s Dinamom uspio doći do proljeća u Europi, drugi LM 10 je došao do proljeća u Europi 2018. godine, ali sad je jedan od glavnih igrača. I sad on kao takav želi s Dinamom proći dalje.

Pokretanje videa...

Trening Dinama na Hitrec Kacijanu 02:27

Ove sezone igrate kao preporođeni, u čemu je tajna?
Nema previše tajni. Dobro sam se spremio za sezonu, dobio sam priliku u kontinuitetu i vratio sam to povjerenje dobrim igrama. No, ima tu još prostora za mene i vjerujem da će to biti još i bolje kako sezona bude odmicala.

Kakva su očekivanja protiv Austrijanaca?
Uvijek velika kada igramo i Maksimiru. Svjesni smo njihove snage i činjenice da su dobro otvorili Europu, ali nema razloga da se plašimo. Bitno je otvoriti na način da nametnemo svoju igru i biti strpljiv.

Koliko je blizu bio odlaska iz Maksimira, je li presudila njegova želja da ostane?
Pa to je neka priča koju bi htio da ostane iza nas. Ostao sam u svome Dinamu i to se pokazalo kao dobra odluka. Sretan sam zbog toga.

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 5. kolu HT Prve lige


Je li mu veliko opterećenje igrati s desetkom na leđima?
Nema opterećenja. Kao Zagrepčanin sam svjestan što znači taj broj na dresu Dinama i spreman sam na izazov. Da nisam, ne bih niti tražio da mi ga daju. Nositi broj 10 na dresu može biti samo privilegij, a ne opterećenje.

Kako se nosio s tim da u prošlosti baš i nije dobivao previše prilike?
Da mi je bilo drago, sigurno nije, ali to je život. Valjda je bilo razloga za to. No, ne ulazim u detalje. Bio sam strpljiv, čekao svoju priliku i konačno je dočekao.

Je li gleda puno utakmica na TV-u kad stigne?
Imamo tako gust raspored da su samo treninzi, utakmice i putovanja. Ne stignem uopće upaliti televizor.

Varaždin i Dinamo sastali se u 7. kolu HT Prve lige

Dok je Dani Olmo bio u Maksimiru, bili su u odličnim odnosima.
Olmo je moj prijatelj i čestitam mu na karijeri koja ide samo prema gore. Svako od nas ima svoj put kako da stigne do cilja.

Tko mu je najviše iz svlačionice pomagao savjetima dok nije bio standardan?
Jedna od snaga ove momčadi je što smo svi u dobrim odnosima i tu smo da jedni drugima pomažemo savjetima i svime onime što nam treba… Pomagali su dečki kao što bi ja pomogao njima. Najviše sam pričao s Hajrovićem i Ademijem, koji imaju iskustva i njihova podrška bila je zlata vrijedna. I ovim putem im se zahvaljujem na svemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao