Obavijesti

Sport

Komentari 13

Majer dijelio 'beckhamovske' lopte, Oršić je opet onaj pravi

Majer dijelio 'beckhamovske' lopte, Oršić je opet onaj pravi

Da se Uefa vodi običajima NBA lige, možda bi nagradu za igrača koji je najviše napredovao dobio Kristijan Jakić. Dominik Livaković pokazao je da je čovjek od krvi i mesa, ali samo na nekoliko minuta

VIDEO

Još jednu večer za pamćenje u Europskoj ligi imao je Dinamu. Razbili su CSKA 3-1, a moglo je to po Ruse završiti i puno gore. "Modri" sad imaju niz od 13 utakmica u spomenutom natjecanju bez poraza (unutar 90 minuta).

Da se Uefa vodi običajima NBA lige, možda bi nagradu za igrača koji je najviše napredovao dobio Kristijan Jakić. Imoćanin je u prvoj utakmici skupine skrivio penal protiv Feyenoorda, imao niz netočnih dodavanja i odigrao utakmicu iz noćne more, a zadnjih nekoliko susreta ključan je u veznoj liniji Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

Lirim Kastrati konačno je skupio malo hrabrosti i odmah je to izgledalo puno bolje, a podigao se u formi i Mislav Oršić koji je proradio i sad lovi Slavena Zambatu i Igora Cvitanovića na listi najboljih Dinamovih strijelaca u europskim natjecanjima.

Dinamo, 4-2-3-1

Dominik Livaković (7) - I Livi je čovjek. Primio je gol nakon krasnog udarca Kristijana Bistrovića, pokazao je da je čovjek od krvi i mesa, ali samo nakratko. Par minuta nakon primljenog gola s dvije čudesne bravure izludio je Ruse.

Sadegh Moharrami (7) - Nakon sjajne partije protiv Feyenoorda u prošlom kolu Europske lige počeli su mu tepati da je "iranski Cafu". Protiv CSKA je ponovno oduševio odgovornom igrom u obrani, taktički je to nebo i zemlja u odnosu na to kad je došao i danas. Hrabar, voli otići prema naprijed. Samo da još malo klikne s Kastratijem i bit će to ubojita strana.

Kevin Theophile-Catherine (7) - Bio je jako kritiziran nakon onog kiksa protiv Šahtara i ispadanja iz Lige prvaka. Upao je u crnu rupu, dugo je igrao slabo, glavom je bio izvan Dinama, ali dobio je novi, poboljšani ugovor i od tad je samo podizao razinu forme. Ovih dana je neprelazan. Škurin pored njega nije primio loptu.

Joško Gvardiol (8) - Strašno zrelo igra ovaj mladić. Svejedno mu je, i lijevog beka i stopera igra vrhunski. Nebeskim skokom i golom usmjerio je stvari na Dinamov mlin. U Leipzigu sve prate i zadovoljno trljaju ruke. Dobit će strašnog igrača. Ovo je reprezentativna forma...

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru

Marin Leovac (-) - Igrao premalo za ocjenu. Baš nema sreće, tek se vratio na travnjak i odmah je "popio" lakat u glavu. Marine, držimo palčeve da nije nešto ozbiljnije.

Kristijan Jakić (7) - Podigao je jako nivo igre u zadnje vrijeme. Sjetit ćete se da u prvoj utakmici Europske lige protiv Feyenoorda baš i nije odigrao najbolje, ali je već nekoliko utakmica maestralan. Protiv CSKA je pokazao da može kvalitetno otići i naprijed.

Arijan Ademi (-) - Igrao premalo za ocjenu. Nažalost, veznjak Dinama osjetio je zadnju ložu i izbivat će neko vrijeme s terena. Srećom, dogodilo se to u zadnjoj europskoj utakmici ove jeseni. Kapetan, odmori se, zaslužio si.

Lirim Kastrati (7,5) - Kosovar još ima neke "dječje bolesti". Na zimskim pripremama će morati izbrusiti neke tehničke elemente, ali potencijal je neosporan. Loše je reagirao u dvije mat-situacije, ali iskupio se fenomenalnim centaršutom i asistencijom za Oršića pa i golom za 3-0.

Lovro Majer (8) - Trener Mamić dao mu je ovo sezone potpunu slobodu, a "modra" desetka vraća mu to na najbolji mogući način. Krasno je asistirao Gvardiolu i Kastratiju. Dvije asistencije i hvala, doviđenja. Od njegovih "beckhamovskih" ubačaja zastaje dah.

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru

Mislav Oršić (8) - U sezonu je, barem za njegove kriterije, ušao nešto slabije, ali vidjelo se da se diže zadnjih nekoliko utakmica. Krasno je zabio za 2-0, pogodio i dvije stative. Prolazio je kako je htio, gurao je kroz noge. Ovo mu je bio 13. europski gol za Dinamo čime se izjednačio sa Sammirom i Hilalom Soudanijem. Ako ovako nastavi, nisu nedostižni ni Slaven Zambata i Igor Cvitanović...

Mario Gavranović (7,5) - Rastrčan, željan igre i golova. U jednoj situaciji sredinom prvog poluvremena kanalizirao je svog "unutarnjeg Maradonu" pa pokušao zabiti i rukom, ponijelo ga je. Pokazao je da je puno više od klasičnog golgetera, podijelio je par sjajnih lopti suigračima.

Ušli s klupe:

Dino Perić (6,5) - Igrao od 21. minute. Tek treba ući u pravu formu nakon ozljede, odradio je protiv CSKA jako korektno.

Bartol Franjić (6,5) - Igrao od 35. minute. Uskočio je u Ademije kopačke i nametnuo se agresijom.

Mario Ćuže (-) - Ušao u 79. minuti. Igrao premalo za ocjenu, imao jednu dobru situaciju glavom.

Marko Tolić (-) - Ušao u 79. minuti. Igrao premalo za ocjenu.

Believe Atiemwen (-) - Ušao u 81. minuti. Igrao premalo za ocjenu.

Trener: Zoran Mamić (8) - Dinamov trener poslao je najboljih 11 iako je prolazak osiguran još u prošlom kolu protiv Feyenoorda. Ponovno je pogodio, podigao je sa svojim stručnim stožerom značajno formu nekih igrača poput Theophilea, Jakića, najzaslužniji je za preporod Majera. 

Sastav CSKA

Prvih 11: Akinfejev - Maradišvili, Divejev, Vasin, Šenikov - Obljakov, Bistrović, Zajnutidnov, Ahmetov, Sigurdsson - Škurin

Ušli: Tiknizjan (od 63.), Čalov (od 63.), Gaich (od 71.), Karpov (od 79.)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija