Obavijesti

Sport

Komentari 122

Majka autističnog dječaka: Zašto bismo prihvatili poziv, samo zato jer je on Ronaldo?

Majka autističnog dječaka: Zašto bismo prihvatili poziv, samo zato jer je on Ronaldo?

Htio bih se ispričati za svoju ishitrenu reakciju i, ako je moguće, volio bih pozvati ovog navijača da dođe pogledati utakmicu na Old Traffordu kao znak fair-playa i sportskog duha, napisao je Ronaldo, a dječak ga je odbio

VIDEO

Cristiano Ronaldo je na desetke milijuna eura donirao u humanitarne svrhe, plaćao operacije bolesnoj djeci i nebrojeno puta pokazao da je filantrop. No, ono što je napravio u subotu zgrozilo je sve.

Pokretanje videa...

Specka ronaldo udario dječaka 00:42

Njegov Manchester United izgubio je od Evertona (1-0) u 30. kolu Premier lige i dodatno se udaljio od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Jedan dječak došao je na utakmicu i to upravo kako bi vidio svog idola. Cristiana Ronalda

Snimao je sve oko sebe kako bi ovjekovječio taj trenutak, snimao je i igrače dok su išli prema svlačionici, ali u tome trenutku naišao je bijesni Portugalac. Spustio je štucnu i pokazao krvavu nogu, dječak je to htio snimiti, a izrevoltirani Ronaldo udario ga je po ruci i razbio mu mobitel. Nije mu se niti ispričao već je mirno odšetao u svlačionicu. Na kraju se ispostavilo kako je riječ o autističnom dječaku Jacobu koji je došao na svoju prvu utakmicu.

Premier League - Everton v Manchester United

Kada je shvatio da je pogriješio, Ronaldo se javno ispričao dječaku i htio ga je ugostiti na Old Traffordu. No, dječakova majka Sarah Kelly je to odbila. Razljutilo ju je priopćenje Cristiana Ronalda koje je bilo poprilično šturo i hladno, kao da ga je sastavio glasnogovornik Uniteda. Svoj ispad opravdao je - uzavrelim emocijama.

- Nikada nije lako izboriti se sa emocijama u teškim trenucima, kao u onima s kojima se suočavamo. No, svejedno moramo imati poštovanje i strpljenja te biti uzor za sve mlade koji vole prelijepu igru. Htio bih se ispričati za svoju ishitrenu reakciju i, ako je moguće, volio bih pozvati ovog navijača da dođe pogledati utakmicu na Old Traffordu kao znak fair-playa i sportskog duha - napisao je on.

Ubrzo mu je odgovorila majka dječaka. 

- Ovako ja to vidim: da ga je netko napao na ulici, a zatim mu ponudio da odu zajedno na večeru, naravno da ne bismo prihvatili. Zašto bismo prihvatili ovu ponudu? Samo zato što je to Cristiano Ronaldo? To izgleda kao da smo mi njemu nešto dužni, odbijam to - rekla je majka dječaka.

Do subote je njezinom sinu Cristiano Ronaldo bio najdraži igrač, ali više ga ne želi vidjeti.

- Ljubazno odbijamo ponudu Uniteda jer Jake ne želi ići onamo i gledati Cristiana. Bio je tu prilično jasan. To nisu moje riječi, njegove su. O tome se na kraju krajeva i radi. Sve što želim reći jest da situaciju prepuštam u ruke policije - zaključila je Sarah.

FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Watford

Policija je nakon svega pokrenula istragu.

- U vezi s incidentom na Goodison Parku u nedjelju 9. travnja, radimo s klubom Evertonom na razrješenju situacije. Također, u kontaktu smo s dječakovom obitelji. Istraga je u tijeku i trenutno još prikupljamo sve potrebne informacije - objavila je policija iz Liverpoola. 

U sportu su emocije na vrhuncu i to se može shvatiti, ali zbog poraza udariti nedužnog dječaka kojemu si upravo ti idol, to je za svaku osudu. Ispričao se ili ne, Ronaldo će morati snositi posljedice. Jer ovaj put je prešao granice dobrog ukusa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom