Obavijesti

Sport

Komentari 100

Arrivederci Italia! Nikola i Mate odveli Hrvatsku u polufinale, a sad bi nas mogla čekati - Srbija

Arrivederci Italia! Nikola i Mate odveli Hrvatsku u polufinale, a sad bi nas mogla čekati - Srbija
5

Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedili su Jannika Sinnera i Fabija Fogninija te donijeli Hrvatskoj drugi bod vrijedan prolaska u polufinale Davis Cupa. Selimo u Madrid i u petak igramo protiv Srbije ili Kazahstana

Arrivederci Italia, Hrvatska je peti put u polufinalu Davis Cupa! Ponoćna drama u Torinu pripala je Hrvatima, Nikola Mektić i Mate Pavić u majstorici su donijeli drugi bod našoj reprezentaciji vrijedan ukupne pobjede i odlaska u Madrid, gdje ćemo u petak igrati za finale protiv Srbije i Kazahstana. Tko točno, saznat ćemo u srijedu.

Kakva senzacija u Torinu! Gojo je srušio 27. tenisača svijeta, Hrvatska pred polufinalom
Kakva senzacija u Torinu! Gojo je srušio 27. tenisača svijeta, Hrvatska pred polufinalom

Kad već sve nije mogao riješiti Čilić koji je servirao za pobjedu protiv Jannika Sinnera, riješio je najbolji par svijeta ostavivši Fogninija i Sinnera bez šanse (6-3, 6-4). Nije im pomogla ni karta iznenađenja na koju je zaigrao Volandri zamijenivši u zadnji čas Sinnera umjesto prijavljenog Bolellija. I da nije, teško bi pomoglo protiv Mektića i Pavića koji su u svakom setu uzeli jedan Fogninijev servis i istovremeno ostavili protivnike bez break-šanse.

Davis Cup Quarter-Final - Italy v Croatia

- Večeras je naša fešta, večeras se vino pije, nek' se igra, nek' se piva jer 'ko ne piva, Dalmatinac nije - zapjevali su naši usred Alpitour arene uz pratnju naših navijača i Gradske glazbe Trsat.

- Nitko nije očekivao da ćemo doći ovako daleko, odigrali smo čudesno i sretan sam što idemo u Madrid - rekao je Mektić.

Možda nije na početku, ali kada je Borna Gojo šokirao Sonega, već smo imali u glavi ovakav scenarij, unatoč kiksu Čilića. Međutim, kada imate najbolji par svijeta, ne trebate strepiti...

Italija - Hrvatska 1-2:

Sonego - Gojo 6-7, 6-2, 2-6

Sinner - Čilić 3-6, 7-6, 6-3

Fognini/Sinner - Mektić/Pavić 3-6, 4-6

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1/4 FINALE DAVIS CUPA 22:00 , TORINO
Sortiranje događaja
HRVATSKA U POLUFINALU

KRAJ! Hrvatska je u polufinalu Davis Cupa. Pavić je dovršio posao i poslao Hrvatsku u Madrid. Talijani nisu imali šanse.

SERVIS ZA MEČ

Tračak nade za Italiju, Hrvatska će servirati za meč.

3-6, 3-5

Uh, grizu Talijani, ali ne daju naši! Prva ozbiljn prijetnja domaćina na našem servisu (15-30), no još jednom Pavić i Mektić pokazuju tko je broj jedan. Gem nas dijeli do polufinala.

BREAK U DRUGOM

Break za Hrvatsku u drugom setu! Fognini je napravio dvostruku pogrešku, Hrvatska vodi 4-3 i servira.

3-6, 3-2

Približili smo se Talijanima na servisu na 30-30, ne dalje od toga. Naš par i dalje je neumoljiv na servisu, protivnici nisu još imali break-loptu.

Komentari 100