Sport

Komentari 100

Arrivederci Italia! Nikola i Mate odveli Hrvatsku u polufinale, a sad bi nas mogla čekati - Srbija

Arrivederci Italia! Nikola i Mate odveli Hrvatsku u polufinale, a sad bi nas mogla čekati - Srbija

Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedili su Jannika Sinnera i Fabija Fogninija te donijeli Hrvatskoj drugi bod vrijedan prolaska u polufinale Davis Cupa. Selimo u Madrid i u petak igramo protiv Srbije ili Kazahstana

Arrivederci Italia, Hrvatska je peti put u polufinalu Davis Cupa! Ponoćna drama u Torinu pripala je Hrvatima, Nikola Mektić i Mate Pavić u majstorici su donijeli drugi bod našoj reprezentaciji vrijedan ukupne pobjede i odlaska u Madrid, gdje ćemo u petak igrati za finale protiv Srbije i Kazahstana. Tko točno, saznat ćemo u srijedu.

Kad već sve nije mogao riješiti Čilić koji je servirao za pobjedu protiv Jannika Sinnera, riješio je najbolji par svijeta ostavivši Fogninija i Sinnera bez šanse (6-3, 6-4). Nije im pomogla ni karta iznenađenja na koju je zaigrao Volandri zamijenivši u zadnji čas Sinnera umjesto prijavljenog Bolellija. I da nije, teško bi pomoglo protiv Mektića i Pavića koji su u svakom setu uzeli jedan Fogninijev servis i istovremeno ostavili protivnike bez break-šanse.

Davis Cup Quarter-Final - Italy v Croatia

- Večeras je naša fešta, večeras se vino pije, nek' se igra, nek' se piva jer 'ko ne piva, Dalmatinac nije - zapjevali su naši usred Alpitour arene uz pratnju naših navijača i Gradske glazbe Trsat.

- Nitko nije očekivao da ćemo doći ovako daleko, odigrali smo čudesno i sretan sam što idemo u Madrid - rekao je Mektić.

Možda nije na početku, ali kada je Borna Gojo šokirao Sonega, već smo imali u glavi ovakav scenarij, unatoč kiksu Čilića. Međutim, kada imate najbolji par svijeta, ne trebate strepiti...

Italija - Hrvatska 1-2:

Sonego - Gojo 6-7, 6-2, 2-6

Sinner - Čilić 3-6, 7-6, 6-3

Fognini/Sinner - Mektić/Pavić 3-6, 4-6