Obavijesti

Sport

Komentari 1

Makarani pobjedom startali u kvalifikacije futsal Lige prvaka

Makarani pobjedom startali u kvalifikacije futsal Lige prvaka
2

U prvom kolu drugog kruga kvalifikacija Novo vrijeme Apfel svladalo je finski Dynamo 6-1 te potvrdilo kako ih s pravom svi smatraju favoritima za osvajanje turnira u Makarskoj.

VIDEO

U okviru skupine 6 drugoga kruga kvalifikacija za Futsal Ligu prvaka, Novo vrijeme Apfel slavilo je u prvom kolu u Makarskoj pred oko 1.000 gledatelja 3-1 protiv finskog Kampuksen Dynama. Domaća momčad stigla je do pobjede teže od očekivanoga, dugo su lomili uporne Fince, no pravi test ih i onako očekuje tek u subotu, kada u okviru zadnjeg kola igraju protiv prvaka Kazahstana Aktobea. 

Krenulo je sjajno, već u trećoj minuti povelo je Novo vrijeme Apfel vrlo lijepom varkom. Naime, pri slobodnom udarcu na desetak metara od gola Bajrušović i Kazazić stali su leđima okrenuti golu Dynama, Bajrušović je kratko gurnuo loptu  Kazaziću u stranu, ovaj se okrenuo i zabio pored živog zida i zbunjenog golmana finske momčadi Savolainena, koji nije stigao ni reagirati. 

Imali su Makarani tijekom cijelog prvog dijela susreta i igru, i prigode, no u 8. minuti na semaforu je svijetlilo 1-1. Nesretan odbijanac iz auta stigao je nekako do Intale, koji je samo dotakao loptu i sproveo je iza Baškovića. 

No nisu se Makarani predavali, pritisnuli su goste i to je urodilo plodom u 12. minuti, kada su oduzeli loptu na protivničkoj polovini terena, Eduardo je pronašao usamljenog Babića kome nije bilo teško matirati Savolainena. 

Kolika je bila dominacija domaće momčadi u prvom dijelu svjedoči podatak o čak 21 udarcu prema golu finske momčadi, dok su gosti svega tri puta pokušali ugroziti Baškovića. 

U drugom poluvremenu nastavio se pritisak igrača trenera Tea Strunje, koji su već nakon šest minuta igre povećali prednost na 3-1 preko Babića, koji je zabio izbliza nakon duplog pasa s Musinovom. Bio je to kraj nade za goste te prilika domaćoj momčadi da utakmicu mirno i bez previše napora privede kraju te sačuva nešto snage za preostala dva ogleda. 

Pokušali su gosti i s golmanom/igračem, dva puta bili su u prilici smanjiti prednost, no onda je golman Bašković s gola na gol ubacio loptu u praznu mrežu, potom je u kontra napadu za 5-1 zabio Eduardo, za 6-1 Lucao...

Spomenimo da je polovinom prvog poluvremena, nakon sudara s protivničkim golmanom iz igre morao izaći iskusni Duje Bajrušović, koji se više nije vraćao na parket. 

U prvom susretu dana sastali su se kazahstanski Aktobe i gruzijski Tbilisi, a slavili su kazahstanski malonogometaši 6-2. U četvrtak se po rasporedu sastaju Dynamo i Aktobe, dok Novo vrijeme Apfel čeka ogled s Tbilisijem. 

Izjave aktera: 
Teo Strunje trener Novog vremena Apfel 
Rezultat možda nije realan, ali smo bili puno bliže pobjedi. Presjekla nas je ozljeda Duje Bajrušovića, još uvijek ne znamo što je s njim. To nam je otupilo malo oštricu agresivnosti, ali svi smo se skupili i zasluženo slavili. 

Vedran Kazazić igrač Novo vrijeme Apfela
Prvi put Liga prvaka u Makarskoj, prvi povijesni gol sam postigao, i mojoj sreći nema kraja. Kontrolirali smo utakmicu cijelim tijekom i zasluženo slavili na koncu. Idemo utakmicu po utakmicu, sutra nas čeka novi protivnik. Očekujemo novu pobjedu.

Vasko Vujović trener Dynama
Poraz kao poraz je previsok s obzirom na ono što smo vidjeli na terenu. Primili smo golove koje nismo smjeli primiti nakon što smo zaigrali bez golmana, pokušavajući stići prednost. Ali to je lutrija koja nam ovaj put nije dala rezultata. Realno stanje na terenu nije bilo ovako uvjerljivo za domaću momčad.

Kristijan Radin – igrač Dynama
Igrali smo oslabljeni bez Korpele zbog žutih kartona iz prve kvalifikacijske runde. Primili smo jeftino prvi gol, kasnije smo imali prilike koje nismo iskoristili i na koncu je rezultat malo previsok s obzirom na ono što su obje momčadi pokazale na terenu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače