Obavijesti

Sport

Komentari 3

Makarani uspjeli što nije nitko u povijesti u Hrvatskoj: Grad nije spavao nakon takvog uspjeha

Makarani uspjeli što nije nitko u povijesti u Hrvatskoj: Grad nije spavao nakon takvog uspjeha
3

Polufinalna trilogija sa Olmissumom ide u red hrvatskih klasika futsala. Pobjeda u Omišu, pa poraz doma i onda majstorica u Omišu. Bilo je već “gotovo”. Pa nitko ne može pobijediti Olmissum dva puta u deset dana. Ili...

VIDEO

Kad ti se u jednoj godini posreći da osvojiš kup Hrvatske, prvenstvo, da su i juniori prvaci Hrvatske, dovoljno je razloga da grad podno Biokova slavi svoje šampione MNK Novo Vrijeme.

Pokretanje videa...

Kaos na futsalu u Kninu 02:03

Makarska nije mirno pratila posljednjih nekoliko utakmica svog kluba, koji je prošlog vikenda "kraljevao" na domaćem terenu u do samog kraja neizvjesnoj utakmici sa Puležanima. Cijeli je grad bio na nogama, doslovno pobjedonosni delirij u dvorani i noć u kojoj je malo tko mirno spavao. Domaćini od slavlja, a Puljani zbog sumnja u pobjedu domaćina i preispitivanja gdje su to na terenu zakazali.

No, kako to reće sportski direktor MNK Novo Vrijeme Borislav Boćo Vuković, "onaj tko pobjeđuje ima pravo radovati se, a onaj tko gubi ima pravo sumnjati i propitkivati", ali će isto tako naglasiti kako je njihova pobjeda "čista ko suza" i kako je Novo Vrijeme zasluženo ponijelo titulu prvaka države u futsalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: 1.HMNL, MNK Futsal Dinamo - Novo vrijeme

Iza njih je mukotrpan put do samog vrha jer nikada nitko nije bio prvak Hrvatske, a da je u play off startao sa petog mjesta kao Makarani. Ni u jednom krugu doigravanja nisu imali prednost domaćeg terena, ali isto tako nitko nikada do Makarana u prvenstvima Hrvatske, od kada se igra play off, nije bio u pet finala zaredom.

Prošli su Makarani zahtjevan put do samog vrha od četvrtfinala protiv odlične Crnice u dvije utakmice. Pa pobjeda na Baldekinu, uz odličnu predstavu Baškovića na golu.

- Značila je to da moramo u Makarskoj u revanšu biti na top razini i bez dodatne potrošnje dvokorakom do polufinala. Polufinalna trilogija sa Olmissumom ide u red hrvatskih klasika futsala. Tri gostujuće pobjede za Novo Vrijeme dokaz su da je u ovom sportu i hrvatskom futsalu sve moguće. Pobjeda u Omišu, pa poraz doma i onda majstorica u Omišu. Bilo je već “gotovo”. Kroz glavu su nam samo prolazile riječi kako nitko ne može pobijedit Olmissum dva puta u deset dana na njihovom Ribnjaku - priča Vuković.

Za sve postoji prvi put, što su svojom igrom potvrdili Makarani koji su izborili šesto veliko finale, prije puta u Pulu.

- Znali smo koliko je domaćin dobar, znali smo koliko smo mi umorni i prazni. Plan je bio napraviti “break”. I uspjeli smo odmah prvu večer. Domaćin je poveo, a mi smo preokrenuli i ponijeli titulu “kraljeva preokreta” koja će nas pratiti do same završnice. Uz fascinantnu atmosferu, u velikoj dvorani koja nosi ime proslavljenog boksača Mate Parlova, u drugoj utakmici smo bili nokautirani. Više rezultatski negoli samom igrom, ali domaćin je osjetio da može i u finalu igrati protiv nas i pobjeđivati. Nakon četiri dana boravka u Puli i odigrane četiri superteške utakmice u deset dana, vratili smo se doma, tražeći oporavak i prikupljanje energije za odlučujući vikend. Sve je mirisalo na finale od prije četiri godine protiv Tommyja, kada smo se također iz Splita vratili sa 1-1 - rezimira Vuković.

Utakmica u finalu je bila za pamćenje. Domaćini pod pritiskom od izvrsne igre gostiju, što od pritiska punih tribina koji su očekivali ništa manje već pobjedu domaćina. Nakon vodstva 1-0, 1-1 i 3-1 za domaćine Pula u tridesetoj minuti dolazi u vodstvo 4-3 uz dominantnu premoć u makarskoj dvorani, a onda svega osam sekundi prije kraja Argentinac Thomas Baisel radi prekršaj na Kazaziću, a Jelavić zabija iz deseterca ponovno “kroz noge” i trese mrežu Puližana.

I u produžecima Jelavić, koji do sada nije dobio pozivnicu izbornika i osigurao svoje mjesto u futsal reprezentaciji Hrvatske, zabija pobjednički gol i vraća titulu prvaka u grad podno Biokova.

Svojom igrom nogometaši MNK Novo Vrijeme dokazali su kako se dobar balun može igrati ne samo na velikim stadionima već i na parketu sportskih dvorana. Mnogi će još uvijek reći kako je futsall "neželjeno, ali rođeno dijete" velikog nogometa. Prepoznala ga je i Uefa, stavila pod svoje okrilje pa je za pretpostaviti kako će s vremenom i kod velikih nogometnih sila dobiti na važnosti.

Do tada ostaje da klubovi kao što je Novo Vrijeme ustraju u ponekad sizifovskom poslu uz ostale malonogometne klubove kako bi izborili svoje mjesto ne samo na ljestvici uspješnih već i u podjeli kolača kada je riječ o financiranju svojih klupskih aktivnosti koje potom uz dobru klupsku politiku, trenersku ustrajnost i dobru momčad dovode i do ovako velikog uspjeha kakvim se ovih dana ponosno diće u Makarskoj. Ovaj turistički grad ovih dana diše punim plučima ne samo zbog dobre turističke sezone već i zbog sportskih uspjeha svojih malonogometaša. Momci su to, uglavnom domaći koji na terenu ginu za svoj klub i dakako već potajno priželjkuju kvalifikacijski turnir za futsall ligu prvaka. Sanjaju Makarani kako bi možda ponovno dobili domaćinstvo za odigravanje jedene od skupina Lige prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu