Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Maksim Mrvica 'kriv' za zlato Barakuda: Morao sam ga zvati

SUKNOV PRST Pijanisti imaju posebne metode oporavka, s plastelinom. Zato sam zvao Maksima Mrvicu, pojasnio je ekspert za fizičku pripremu Pero Kuterovac, koji je osposobio Sandra Sukna

17th FINA World Aquatics Championships
Foto: LASZLO BALOGH

Oni nisu igrači, nisu čak ni treneri, ali bez njih dvoje vjerojatno ne bi bilo zlata naših “barakuda”. Pero Kuterovac majstor je za fizičku pripremu, a Renata Barić je sportska psihologinja.

- Sve je u Budimpešti bilo savršeno. Baš se sve poklopilo. Isplanirali smo sve u minutu, svega smo se držali - kaže Pero.

Sandro Sukno odigrao je najbolji turnir u karijeri, a bilo je pitanje hoće li zbog loma prsta igrati. Kako je to moguće?

- Zbog njega sam kontaktirao i Maksima Mrvicu - nasmijao se Kuterovac, ali uopće se nije šalio.

Pijanisti i plastelin

Odmah je pojasnio zbog čega je zvao slavnog pijanista...

- Takve su ozljede specifične za pijaniste! Njima se događaju zbog prenaprezanja. Pijanisti imaju posebne metode oporavka kod ozljede prsta, s plastelinom. Zbog toga sam zvao Maksima - otkriva Pero Kuterovac, koji radi i s “kaubojima“.

- Ha-ha. Je, Lino je čestitao na zlatu i poručio mi da počnem razmišljati o rukometu. Već se pomalo spremam za EP kod nas. Naravno da je cilj zlato. Radit ću na zlatu, baš kao što sam radio i s vaterpolistima.

Pero se inače brine za pripremu mnogih naših velikih sportaša: Damira Martina, vaterpolskog kluba Mladost...

- Treniram i četiri igrača Dinama: Ćorića, Benkovića, Kneževića i Gojaka - kaže Kuterovac.

S Antom Ćorićem surađivao je nekoliko puta.

- Odradili smo pripreme prije nego što je Dinamo počeo s pripremama. Kod Ante je problem bila slaba mobilnost zglobova, zbog toga su ozljede bile relativno česte. Gledao sam Dinamo protiv Odda u uzvratu i nije mi to izgledalo dobro. S Ćorićem nisam radio u posljednje vrijeme, a prema viđenom čini mi se da ponovno ima dva-tri kilograma viška - završio je Kuterovac.

Temperamentni Tucak

U bazen je u slavlju skupa s njim letjela i sportska psihologinja Renata Barić.

- Nisam bila spremna na to, ali, eto, dečki su me ubacili u bazen - smije se Renata Barić.

Naša je poznata psihologinja suradnju s “barakudama“ počela lani.

- Prije Rija smo imali dva i pol mjeseca. Priključila sam se reprezentaciji na poziv izbornika Ivice Tucka. Dogovorili smo suradnju do Olimpijskih igara u Tokiju - govori Renata, u koju naši zlatni vaterpolisti imaju golemo povjerenje.

- Svi oni imaju neke svoje male rituale, ne bih rekla da je to praznovjerje. To je neki njihov sustav. Ja radim s njima u grupama i, naravno, pojedinačno - kaže Barić, koja ima samo riječi hvale za igrače i izbornika.

- Sjajno je raditi s vaterpolistima. Naravno da smo u kontaktu i kad nisu velika natjecanja. Neki se jave jer trebaju razgovor. Tucak je temperamentna i srdačna osoba. Dobro razumije ljude. Imam njegovu veliku podršku - hvali izbornika Renata i dodaje:

- Dečke krasi zajedništvo i velika emocionalna povezanost. Zato su prvaci.

Naši partneri pišu
Message