Obavijesti

Sport

Komentari 18

Maksimir se punio tri sata prije utakmice, Čačiću opet zvižduci...

Maksimir se punio tri sata prije utakmice, Čačiću opet zvižduci...
13

U cijelom ambijentu dostojnom velike utakmice i Lige prvaka, pogled je još jednom uhvatio tužnu sliku praznog istoka. S kojeg ni ove godine kibici neće moći gledati svoj Dinamo u Europi...

Tri sata prije utakmice na zapadu grada iz zgrade su izašli otac i sin. Obojica u Dinamovom dresu, u rukama ulaznica.

- Tata, hoćemo li pobijediti?

- Naravno, sine! Ne brini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tijekom više od pola sata vožnje do Maksimira iz valjda svakog petog automobila vijorila se Dinamova zastava. A u blizini stadiona kolone ljudi u plavim dresovima veselo su se probijale do stadiona. Podsjećamo, dva i pol sata prije početka susreta.

- Dinamo - počela je jedna grupa navijača.

Dinamova svlačionica uoči početka utakmice doigravanja  UEFA Lige prvaka protiv   Bodo/Glimta Dinamova svlačionica uoči početka utakmice doigravanja  UEFA Lige prvaka protiv   Bodo/Glimta

- Zagreb - odgovarala je druga, dok su treći zapjevali:

- Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad!

Sat vremena prije početka susreta sjeverna je tribina već bila gotovo ispunjena. Ponosno gledajući jednu norvešku zastavu sa šačicom Bodovih navijača na jugu. Izlazak dinamovaca na zagrijavanje probudio ih je, ali nisu htjeli trošiti grla nadglasavajući se sa zvučnikom. Radije kad utakmica krene.

Odlična atmosfera Bad Blue Boysa na Maksimiru

- Došao sam iz Njemačke zbog utakmice. Uh, bit će sjajno, 3-0, Petković, Oršić i Drmić - govorio nam je euforični navijač pred stadionom i dodao:

- Mama, volim te! Al' ne više od Dinama!

Dinamo je još u utorak predvečer objavio da ulaznica više nema, zato ticket point nije ni radio na dan susreta. S godišnjim pretplatnicima, to znači da je tribine napunilo 18.349 navijača na zapadu i sjeveru.

Odlična atmosfera Bad Blue Boysa na Maksimiru

A kad je 15 minuta prije početka Mislav Oršić dobio nagradu za 200 nastupa za svoj klub, tribine su se probudile i ubrzo je krenulo navijanje. Kao i pljesak svakom igraču Dinama. Ovaj put i Bruni Petkoviću, koji je ranije znao dobiti zvižduke.

Nažalost, nakon što je spiker pročitao ime Ante Čačića, opet su se zvižduci nadglasali pljesak...

I zapravo je u takvoj utakmici, na takvoj fešti, kad su Boysi sa sjevera počeli "Ajmo cijeli stadion", bilo otužno još jednom gledati prazan istok. Jer nije bilo dodatnih desetak tisuća navijača ni onog dodatnog druka. Koji je samo istok mogao dati...

Odlična atmosfera Bad Blue Boysa na Maksimiru

POGLEDAJTE VIDEO: PUT PREKO ATLANTIKA S IVICOM KOSTELIĆEM