Sport

Komentari 1

Mala škola košarke: Hrvatice deklasirale Crnogorke s +44

Mala škola košarke: Hrvatice deklasirale Crnogorke s +44

U prvoj pripremnoj utakmici za Eurobasket Hrvatice su pobijedile Crnu Goru s čak 44 razlike. Najefikasnija je bila Slonjšak s 13 koševa, a već u utorak igramo opet protiv susjeda

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u ponedjeljak je u Poreču pobijedila izabranu vrstu Crne Gore s 87-43 (22-14, 17-7, 18-14, 30-8) u pripremnoj utakmici za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj i Španjolskoj (17. do 27. lipnja). 

U dvoboju neravnopravnih suparnika izabranice Stipe Bralića su posebno uvjerljive bile u posljednjoj četvrtini u kojoj su ubacile 30, a gošćama dopustile samo osam koševa.

Hrvatski izbornik je koristio 15 igračica među kojima je najefikanija bila Iva Slonjšak s 13 koševa. Karla Erjavec je bez promašaja ubacila 11 poena i podijelila sedam asistencija, a po 10 koševa postigle su Nina Premasunac i Lea Miletić.

Hrvatske košarkašice su imale visokih 53 % realizacije iz igre, a pogodile su devet od 15 pokušaja za tricu.

U crnogorskoj reprezentaciji nijedna igračica nije došla do dvoznamenkastog broja koševa. Božica Mujović je imala devet poena, a Kristina Raković je ubacla osam.

Hrvatska će u Poreču odigrati još tri pripremne utakmice. U utorak će ponovno odmjeriti snage s Crnogorkama, a u subotu i nedjelju (29. i 30. svibnja) suparnice će im biti bosansko-hercegovačke reprezentativke.

Najčitaniji članci