Obavijesti

Sport

Komentari 3

Mala zemlja, veliki uspjesi: Kinezi od nas uče tajne sporta

Mala zemlja, veliki uspjesi: Kinezi od nas uče tajne sporta
1

- Naša suradnja traje već 10 godina, i Kinezi su uvijek isticali svoje čuđenje što jedna mala zemlja ima postiže takve rezultate. Sve je to kulminiralo kada ih je potpuno šokiralo ulazak Hrvatske u finale SP-a!

VIDEO

Kina i Hrvatska započele su jedinstvenu sportsku suradnju, koja je predstavljena 23. studenog u KC Dražen Petrović pred velikim brojem kineskih i hrvatskih studenata, sportaša i dužnosnika. Kina tako nastavlja s programima dovođenja svojih mladih sportaša i trenera u našu zemlju kako bi usvojili znanja i usavršili sportske vještine. Preko stotinu mladih Kineza različitih uzrasta trenutačno boravi u Hrvatskoj, a gdje će provesti neko vrijeme trenirajući u hrvatskim klubovima i učeći od hrvatskih stručnjaka što je sve potrebno za ostvarivanje vrhunskih rezultata. 

Zagreb: Sun Chunlan prisustvovala oglednoj košarkaškoj utakmici djece

Jedna od najmoćnijih žena svijeta, potpredsjednica Državnog vijeća Narodne Republike Kine Nj. E. Sun Chunlan, uz predsjednika najvećeg kineskog sveučilišta, Beijing Sport University, prof. dr. Cao Weidong i predstavnice Ureda za međunarodnu razmjenu i suradnju BSU-a Wu Jun u Zagrebu je nazočila ovom povijesnom događaju za dva sportska svijeta. 
 
- U sklopu sportske suradnje koju danas predstavljamo odvijat će se razmjene sportaša, trenera, profesora i sportskog znanja. Mnogi profesori zagrebačkog Kineziološkog fakulteta već su gostovali u Kini kao stručni predavači tijekom godina. Sada je ta razmjena došla do faze koja je zaista relevantna, pogotovo za razvoj kinesko-hrvatskih odnosa! - izjavio je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša

Zagreb: Sun Chunlan prisustvovala oglednoj košarkaškoj utakmici djece

Kineske državne dužnosnike ugostili su predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Ivana Čuković-Bagić, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Krističević te voditelj projekta Damir Knjaz ispred Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 
 
- Naša suradnja traje već 10 godina, i Kinezi su uvijek u tim razgovorima na akademskoj razini isticali svoje čuđenje što jedna mala zemlja ima postiže takve rezultate. Sve je to kulminiralo kada ih je potpuno šokiralo ulazak Hrvatske u finale svjetskog nogometnog prvenstva! - izjavio je voditelj projekta Damir Knjaz te dodao:

- Krenuli smo u projekt koji će njihovu djecu uključiti u naš sustav sporta, pogotovo uz naše trenere. Njihovi sportaši trenirat će u našim klubovima, natjecati se s našom djecom, a u Kini se nadaju da će kroz nekoliko godina biti stožerni igrači njihovih nacionalnih vrsta.
 
Uz predstavljanje, odigrana je i košarkaška utakmica hrvatskih i kineskih košarkaških nada. Nakon nje, uslijedilo je zajedničko fotografiranje mladih sportaša i visokih dužnosnika.

Zagreb: Sun Chunlan prisustvovala oglednoj košarkaškoj utakmici djece Zagreb: Sun Chunlan prisustvovala oglednoj košarkaškoj utakmici djece

Kina je globalna velesila i najmnogoljudnija zemlja na svijetu, ali na sportskom planu veliki rezultati su izostali. Hrvatska, koja nema niti 1% kineskog stanovništva, postiže zavidne uspjehe u različitim sportovima. Upravo su ti međunarodni uspjesi ponukali Kineze da u Hrvatskoj razvijaju svoje buduće sportaše. Sportska suradnja Kine i Hrvatska još je jedna velika pohvala hrvatskom sportu te najbolji pokazatelj koliko sportski uspjesi znače međunarodnom ugledu naše zemlje. 
 
Suradnja se održava u zajedničkoj organizaciji s Hrvatskim olimpijskim odborom, Gradom Zagrebom, Sveučilištem u Zagrebu i Kineziološkim fakultetom u Zagrebu, te predstavlja novu viziju sportske budućnosti ali i priliku za međusobnu razmjenu, učenje i suradnju povezujući pri tom zemlje s različitih krajeva svijeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka