Sport

Komentari 90

Kakva šteta: Hrvatski Hulk je ostao bez brončane medalje...

Kakva šteta: Hrvatski Hulk je ostao bez brončane medalje...

Ivan Huklek s dvije je maestralne borbe došao do polufinala, no dalje ipak nije mogao. Tamo ga je sa 7-1 pobijedio Ukrajinac Belenijuk, a Gruzijac sa srpskom putovnicom bio je bolji u borbi za broncu

Hrvatski hrvač Ivan Huklek izgubio je u borbi za broncu u kategoriji do 87 kg od Gruzijca sa srpskom putovnicom Zurabija Datunašvilija.

Huklek je agresivnije ušao u meč, što je očekivano s obzirom na to da je nasuprot njega stajao pasivniji hrvač, koji više voli čekati svoju priliku, a Hrvat nažalost nije uspio doći do prave prilike. U jednom trenutku je išao u napad, Datunašvili je iskoristio trenutak nepažnje, srušio Ivana i onda ga bacio - triput! 

To mu je donijelo vodstvo 6-0.

U drugoj rundi Ivan je dobio bod zbog aktivnijeg hrvanja, onda je prešao u gornju poziciju u parter, no Datunašvili se odlično obranio i naposljetku slavio.

- Pred njim je budućnost i karijera. Ivan je mlad i savršene je rezultate već sad postigao. Izuzetno smo ponosni na njega, a siguran sam da će osvojiti treće mjesto. Svi mi vjerujemo u to i čekamo broncu - rekao nam je njegov kolega.

Znaju oni da put do Tokija nije bio nimalo lagan. Nakon tragedije koja je zadesila mladog hrvača i njegovu obitelj, Huklek je skoro odustao od kvalifikacija za Olimpijske igre, no na nagovor roditelja ipak je odlučio skupiti svu snagu i izboriti taj plasman. Za nju, svoju sestru kojoj je posvetio svaku pobjedu. Valjda će do medalje doći na sljedećim Olimpijskim igrama!