Obavijesti

Sport

Komentari 7

Mama Cvetana tri godine nije igrala pa izbacila Grand Slam pobjednicu: A sad - na Donnu

Mama Cvetana tri godine nije igrala pa izbacila Grand Slam pobjednicu: A sad - na Donnu

WTA je donio poseban zakon o rodiljama povratnicama na teren i Pironkova je tu vidjela svoju priliku koju je jednostavno morala iskoristiti. Hrvatska tenisačica priječi joj put do osmine finala

VIDEO

Donnu Vekić (24) u 3. kolu US Opena čeka bugarska tenisačica koja je izbivala s teniskih terena duge tri godine, Cvetana Pironkova (32). Donna je u ovom meču favorit, no tenis, pogotovo ženski, je nepredvidiv.

POGLEDAJTE VIDEO: Donna se provodi u Zadru

Pokretanje videa...

Novak Đoković i Donna Vekić na konceru Gibbonnija na Adria Touru 03:42

Nerangirana Pironkova je u 2. kolu izbacila dvostruku Grand Slam pobjednicu Garbine Blanco Muguruzu (Roland Garros 2016., Wimbledon 2017.) više od tri godine nakon posljednjeg nastupa u All England Clubu.

Tenisačica koja je u svojoj karijeri osvojila samo jednu titulu Apia Internationala u Sydneyu 2014. u karijeri je od tenisa zaradila 4,5 milijuna eura. Najbolje rangirana je bila u rujnu 2010. godine kad je bila na 31. mjestu WTA ljestvice. 

Vrijeme je prolazilo, bila je daleko od povratka na teren, a onda je WTA donio poseban propis o rodiljama povratnicama na teren i Pironkova je tu vidjela svoju priliku. 

Cvetana se u pauzi od tenisa posvetila obiteljskom životu i kreiranju ženske odjeće i lifestyle branda, Pironetic. Sina Aleksandra rodila je 2018. godine i vjerojatno se nije nadala povratku u sam vrh tenisa čemu se i sama začudila nakon pobjede u prvom kolu nad Ljudmilom Samsonovom.

- Bit ću iskrena. Nisam očekivala pobjedu, ali mi je neizmjerno drago. Prvi meč nakon tri godine, bila sam prilično dobra i sviđa mi se kako sam igrala - rekla je Bugarka.

Wimbledon 2016 - Day Three - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Nakon pobjede protiv Španjolke bila je jako ponosna na sebe.

- Bilo je jako teško ući u meč. Udarala je jako dobro i trebalo mi je vremena da prilagodim svoju igru. Trudila sam se biti tamo i vraćati loptice u teren. Malo po malo i našla sam svoj ritam i počela dobro udarat. Jako, jako sam sretna jer sam pobijedila u ovom meču - rekla je Pironkova, ne skrivajući sreću što je osvojila čak 93 posto poena kad bi pogodila prvi servis. 

Naša Donna Vekić je za dlaku u prvom kolu izbjegla poraz od Kristine Pliškove, a u drugom kolu lako se obračunala sa Rumunjkom Tig 6-2 6-1. Nadamo se da će Donna nastaviti niz, a da će Pironkova svoju sreću naći na jednom od sljedećih turnira. I da će Vekić prekinuti crni niz od tri poraza u dvobojima s Pironkovom, u kojime nije osvojila ni set. Sydney 2015. pa Indian Wells i San Antonio 2016. porazi su hrvatske tenisačice s glatkih 2-0.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Real summer experience ☀️☀️☀️ #weekend #getaway

Objavu dijeli Tsvetana Pironkova (@tpironkova)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning! 🌈🍀🌸 #june #plovdiv

Objavu dijeli Tsvetana Pironkova (@tpironkova)

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu