Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Mama Jasna: Filip bi, da nije skijaš, vjerojatno bio - šumar...

I on je kao dijete isprobavao brojne sportove, trenirao je tenis, plivanje, čak i hokej na ledu, ali njegova je odluka bila - skijanje. Bio je veselo i razigrano dijete, a obožava životinje...

Foto: Reuters
6 komentara

Filip Zubčić (26) sportska je priča vikenda. Uz sav respekt našim rukometašima i drugim sportašima, ‘čudo iz Adelbodena’ najjače je odjeknulo u sportskoj javnosti.

Naš je skijaš u subotu stigao do rezultata karijere, drugog mjesta u veleslalomu. Svog prvog postolja, ali i prvog hrvatskog skijaškog postolja poslije 1821 dana. A samo dan kasnije Filip je nastavio skupljati bodove u Svjetskom kupu, u slalomu je stigao do 18. mjesta..

- Uh, naravno da smo profeštali ovaj rezultat, pa čujete da mi glas nije u najboljem stanju, haha - sa smiješkom nam se javila Filipova mama Jasna, pa nastavila:

- Došli su nam brojni prijatelji, stigli su i Filipovi najbolji prijatelji, pa smo proslavili njegov rezultat karijere. Nije bilo pretjerivanja, ali drugo mjesto iz Adelbodena se moralo proslaviti.

Foto: Reuters

Mama Jasna naučila je Filipa skijati, i ona sama se davnih dana natjecala kao skijašica...

- U ranim se danima vidjelo kako Filip ima talent za skijanje, počeo se natjecati već sa šest godina i odmah bio pobjednik. I on je kao klinac trenirao razne sportove, išao je na tenis, plivanje, čak i hokej na ledu, ali skijanje je bila njegova konačna odluka.

Kakav je Filip bio kao dječak?

- Bio je prilično zaigrano i veselo dijete. Što je najviše volio u školi? Valjda tjelesni, haha. Nije u školi nije s njim bilo problema, jedino ga zbog skijanja i nije puno bilo u školi. Srećom, tu smo naišli na razumijevanje njegovih učitelja u školi na Pantovčaku.

Filip Zubčić obožava i životinje...

- Uh, baš ih voli, evo imamo psa tartufara (pasmina Lagotto), zove se Rita i naravno njega sluša najviše. Njega je izabrao za gazdu, haha. Mi smo udomljavali i pse i mačke dok je on bio dječak, tako da se zaljubio u životinje.

Alpine Skiing - Giant Slalom | Autor: STEFAN WERMUTH Foto: STEFAN WERMUTH

Što bi Filip bio u životu da nije skijaš?

- Vjerojatno šumar ili bi na neki način pomagao životinjama. Sigurno bi se bavio nečim što ima veze s prirodom.

Filip Zubčić odmalena je veliki navijač Dinama. Na svako natjecanje sa sobom ponese Dinamov šal i zastavu, ponosno ih razvije na svom balkonu.

- To je pokupio od tate, haha. Obojica su cijeli život baš veliki dinamovci - završila je mama Jasna

ALPINE SKIING - FIS WC Adelboden | Autor: GEPA pictures/ Matic Klansek Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Naši partneri pišu
Message