Obavijesti

Sport

Komentari 6

Mama Jasna: Filip bi, da nije skijaš, vjerojatno bio - šumar...

Mama Jasna: Filip bi, da nije skijaš, vjerojatno bio - šumar...
4

I on je kao dijete isprobavao brojne sportove, trenirao je tenis, plivanje, čak i hokej na ledu, ali njegova je odluka bila - skijanje. Bio je veselo i razigrano dijete, a obožava životinje...

VIDEO

Filip Zubčić (26) sportska je priča vikenda. Uz sav respekt našim rukometašima i drugim sportašima, ‘čudo iz Adelbodena’ najjače je odjeknulo u sportskoj javnosti.

Pokretanje videa...

01:31

Naš je skijaš u subotu stigao do rezultata karijere, drugog mjesta u veleslalomu. Svog prvog postolja, ali i prvog hrvatskog skijaškog postolja poslije 1821 dana. A samo dan kasnije Filip je nastavio skupljati bodove u Svjetskom kupu, u slalomu je stigao do 18. mjesta..

- Uh, naravno da smo profeštali ovaj rezultat, pa čujete da mi glas nije u najboljem stanju, haha - sa smiješkom nam se javila Filipova mama Jasna, pa nastavila:

- Došli su nam brojni prijatelji, stigli su i Filipovi najbolji prijatelji, pa smo proslavili njegov rezultat karijere. Nije bilo pretjerivanja, ali drugo mjesto iz Adelbodena se moralo proslaviti.

Mama Jasna naučila je Filipa skijati, i ona sama se davnih dana natjecala kao skijašica...

- U ranim se danima vidjelo kako Filip ima talent za skijanje, počeo se natjecati već sa šest godina i odmah bio pobjednik. I on je kao klinac trenirao razne sportove, išao je na tenis, plivanje, čak i hokej na ledu, ali skijanje je bila njegova konačna odluka.

Kakav je Filip bio kao dječak?

- Bio je prilično zaigrano i veselo dijete. Što je najviše volio u školi? Valjda tjelesni, haha. Nije u školi nije s njim bilo problema, jedino ga zbog skijanja i nije puno bilo u školi. Srećom, tu smo naišli na razumijevanje njegovih učitelja u školi na Pantovčaku.

Filip Zubčić obožava i životinje...

- Uh, baš ih voli, evo imamo psa tartufara (pasmina Lagotto), zove se Rita i naravno njega sluša najviše. Njega je izabrao za gazdu, haha. Mi smo udomljavali i pse i mačke dok je on bio dječak, tako da se zaljubio u životinje.

Alpine Skiing - Giant Slalom

Što bi Filip bio u životu da nije skijaš?

- Vjerojatno šumar ili bi na neki način pomagao životinjama. Sigurno bi se bavio nečim što ima veze s prirodom.

Filip Zubčić odmalena je veliki navijač Dinama. Na svako natjecanje sa sobom ponese Dinamov šal i zastavu, ponosno ih razvije na svom balkonu.

- To je pokupio od tate, haha. Obojica su cijeli život baš veliki dinamovci - završila je mama Jasna

ALPINE SKIING - FIS WC Adelboden
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao