Obavijesti

Sport

Komentari 17

Mamić: Brbiću bih u našoj firmi povjerio menadžersku funkciju

Mamić: Brbiću bih u našoj firmi povjerio menadžersku funkciju
1

Zašto su smijenili Marina Brbića? Iskreno ne znam. I mene to zanima. Treba im priznati da su povukli hrabar, ali po meni i jako loš, potez, kaže Zoran Mamić

VIDEO

Iako je proslavio tek 30. rođendan, Zoran Mamić stekao je puno poslovnog iskustva u obiteljskoj tvrtki Tommy, koja ga je isturila u NO Hajduka. Kao predstavnik najvećeg pojedinačnog dioničara i sponzora kluba, dobio je priliku raditi u NO, no nezadovoljan posljednjim događanjima i Brbićevom smjenom, Mamić je, zajedno s Pavasovićem i Andabakom, nedavno sam odstupio. On kaže da se na to odlučio zbog samovolje nezadovoljnih nadzornika, druga strana tvrdi da se radi o demokraciji, a navijači Hajduka su u strahu da će Mamići rasprodati dionice i prekinuti sponzorski ugovor s Hajdukom.

Razmišljate li da zbog svega što se događa dignete ruke od Hajduka?

- Ne, scenarij rasprodaje dionica i prekid sponzorstva ne dolazi u obzir. Nadam se da će naš logo i dalje biti na prsima igrača Hajduka.

Zašto ste otišli iz NO?

- Ne želimo trošiti svoje slobodno vrijeme na rad u NO, u kojem riječ naša dva člana nema apsolutno nikakvu težinu.

Zar to što ste preglasani 5-4 znači da nemate težinu?

- Bili smo i ranije preglasavani, pa nikome ništa. Demokratsko je pravo svakoga da glasuje po svojoj savjesti. Nije problem je li prije bilo 5-4 za, a sada je 5-4 protiv, problem je što su se četvorica kolega unaprijed, u tajnosti dogovorila da idu u smjenu Brbića. Bez najave, mimo rasprave, a to po meni nije korektno i ja ne želim s tim ljudima više sjediti u istom NO i davati legitimitet njihovim metodama i postupcima.

Zašto su ga smijenili?

- Iskreno ne znam. I mene to zanima. Treba im priznati da su povukli hrabar, ali po meni i jako loš, potez. Poslali su krivu poruku budućim kandidatima da ih se može smijeniti u bilo kojem trenutku, i bez ikakvog razloga. Sada traže vrhunskog menadžera, a takvih baš i nema na burzi rada. Pitam se tko će pametan napustiti vrhunski plaćenu i sigurnu menadžersku poziciju, da bi došao u Hajduk, na milost i nemilost ovakvog NO?

Ima li logike mijenjati Brbića zbog nedostatka vizije, kad nemate spremnog kandidata, nego ga tek tražite na natječaju?

- Naravno da nema ni logike, ni opravdanja. Ja još uvijek čekam da mi netko objasni zašto je smijenjen uspješan menadžer, za čiju smjenu nisu bili oni koji kontroliraju preko 80% dionica, a to su Grad i naša tvrtka. Ja bih prvi digao ruku za smjenu da je Brbić napravio nešto krivo. Ovako, sve skupa je jako čudno.

Biste li Marinu Brbiću povjerili vođenje vaše tvrtke?

- Imali smo jako fer i korektan odnos, pun međusobnog poštivanja. Jako ga cijenim, prvenstveno kao osobu, ali našu tvrtku može voditi samo moj otac. Marinu bih rado povjerio neku menadžersku funkciju.

Je li vaša mladost bila prepreka suradnji s puno starijim kolegama u NO?

- Ako je netko normalan, normalan je i s 25, a ako nije, nije ni sa 60. Nisam mlad, nisam neiskusan, ne vidim tu neki veliki problem.

Što je najveći problem funkcioniranja NO Hajduka?

- Kompliciranje i inzistiranje na nekim manje bitnim stvarima. Treba mijenjati statut, dati veće ovlasti Upravi, koju treba proširiti na tri člana, da bi bila operativnija i brže donosila odluke. Čekati odluku NO-a za stipendijski ugovor djeteta od 14 godina, koje dolazi iz Vinkovaca, i kojeg nitko nikad od nas nije vidio, je stvarno suludo. A takvih je primjera bezbroj.

Smatrate li da grad kao većinski vlasnik i udruga Naš Hajduk moraju preuzeti više inicijative, te kreirati smjernice za razvoj kluba?

- Izricanje mišljenja i stavova po meni nije narušavanje demokracije, a davanje smjernica i načela olakšalo bi posao i članovima NO-a. Udruga bi to po meni morala, ovako, svaki novi NO provodi neku svoju politiku.

Je li vaš odnos prema Našem Hajduku korektan?

- Ne znam što još možemo napraviti, nakon što smo im već prepustili upravljačka prava nad našim dionicama. Mi ćemo i dalje podržavati ovaj projekt, ali nećemo sudjelovati u radu NO.

Vašim odlaskom više ne kontrolirate ni što se događa s vašim ulogom.

- Imamo povjerenje u Naš Hajduk i njihove namjere. Uložili smo novac, i za to nismo tražili nikakav poseban status, ni zahvalu. Ali smatramo da je bilo korektno da nas se konzultira, a ne da budemo ukras nečijem pokušaju igranja demokracije. Tommy je najmanji problem Hajduka, a da nas se znalo iskoristiti, mogli smo biti i još veća vrijednost.

Kako komentirate angažman konzultantice Marijane Bošnjak, koja kaže da ne zna ništa o nogometu?

- Njen dolazak ne bih komentirao, a to što ne zna ništa o nogometu, uvjerili smo se već da to ne predstavlja nikakav problem za rad u Hajduku.

Hoćete li kupovati još dionica Hajduka ako se nađu na tržištu?

- Ne vjerujem. Potpisali smo ugovor da možemo samo 'braniti' naš udio od 24.53%. Jedino ako udruga 'Naš Hajduk' ne bude sudjelovala u dokapitalizaciji, mi možemo povećavati svoj udio.

Kad bi jednoga dana u dogovoru s navijačima ipak kupili većinski paket dionica, što bi bili vaši prvi potezi?

- Taj dan neće osvanuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade