Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Mandžo će biti jako važan za nas. Drugi će rasti uz njega...'

'Mandžo će biti jako važan  za nas. Drugi će rasti uz njega...'

Nismo sa Zlatanom pričali o Mandžukiću. Ne razgovaramo s drugim igračima o kupovini. Klub bira igrače koji su funkcionalni za grupu i projekt, rekao je Paolo Maldini...

VIDEO

Liječnički je odrađen, a sada je preostala samo formalnost. Potpis ugovora i službena objava.

Pokretanje videa...

Pjanić, Mandžukić dres 00:18

Navijači Milana su već neko vrijeme u laganoj euforiji. Klub igra fantastično, drži prvo mjesto i titula Serie A je bliže nego ikad, po prvi put nakon 2011. godine. Sami čelnici kluba su svjesni da je klupa tanka i da se moraju pojačati ako žele držati korak s najjačim talijanskim klubovima pa su posegnuli za dobro poznatim rješenjem u talijanskom nogometu. Na oduševljenje svih navijača Milana, a na žalost navijača Juventusa.

Mario Mandžukić (34) je od ožujka bez kluba nakon što je raskinuo s katarskim Al-Duhailom. Dolazile su ponude na njegovu adresu, ali čekao je onu pravu. I dočekao ju.

Mandžo je u Milano stigao u nedjelju, u ponedjeljak je odradio liječnički pregled i sve potrebne testove, a u utorak bi trebao biti i službeno predstavljen. Sve je trebalo biti gotovo i ranije, ali Milan večeras igra u Sardiniji protiv Cagliarija pa se čeka povratak Rossonera kako bi Mandžukić mogao potpisati ugovor.

Milan je dobio ogromno pojačanje u borbi za Scudetto. I ne samo to. Dobio je ratnika kojeg je teško pronaći u današnjem nogometu. Borca koji se nikad ne predaje, lidera i čovjeka koji je nenadmašiv u zračnim duelima, koji zna zabiti i asistirati. I ono što je najvažnije. Zna pobjeđivati. Samozatajan i tih, ali zato teška bomba na travnjaku.

- Imamo sjajnu sezonu, potpuno različitu od prošle, pojačati našu individualnu kvalitetu, ali i kolektivno rasti. Mandžukićev dolazak potvrđuje dobro definiranu strategiju transfera koja je već primijenjena u prošloj sezoni, donoseći izvrsne rezultate. Imamo mladu momčad koju želimo spojiti s pravim dijelovima, odnosno igračima koji se mogu prilagoditi i učiniti da ostali igrači rastu uz njih. Mario će biti jako važan za nas. Mandžukićev karakter dobro poznajemo, razgovarali smo s njim. U nogometu vam treba puno različitih komponenata za pobjedu, dobri dečki nisu dovoljni, Mario je takav, ali igrač njegovog karaktera će nam jako puno značiti - rekao je tehnički direktor Milana Paolo Maldini za Sky Sports.

PIXSELL

Iako je Zlatan Ibrahimović i u 40. godini u fantastičnoj formi i zaslužan je za preporod momčadi, klupskim dužnosnicima je jasno da je sve podložniji ozljedama u tim godinama pa su odlučili dovesti Mandžu kako bi olakšali njemu i ostalim igračima. Je li se Ibrahimović složio s transferom?

- Ne razgovaramo s drugim igračima o kupovini. Klub bira igrače koji su funkcionalni za grupu i projekt, u izravnom kontaktu s trenerom - kaže Maldini.

Osim hrvatskog nogometaša, Rossonere bi mogao pojačati i nogometaš Chelseaja Fikayo Tomori (23) koji bi došao na posudbu.

ITA, Serie A, Bologna FC vs Juventus Turin

- Tomori je na korak od dolaska kod nas, ali neki detalji i dalje fale. To su veliki potezi na vrlo kreativnom tržištu. Govorimo o snažnom igraču, kojeg smo htjeli dovesti i prije nekoliko mjeseci. Vjerujemo da on ima prave karakteristike kojima bi se uklopio u našu momčad - kazao je Maldini. 

Navijačima Milana je dopušteno sanjati, a ovaj put bi snovi mogli postati java. Momčad pod trenerom Stefanom Piolijem igra sjajno, a dolazak Marija Mandžukića će ih samo učiniti još snažnijima. Naravno, nije igrao skoro deset mjeseci i pitanje je u kakvoj je formi. Vrijeme za prilagodbu mu neće trebati jer je pet godina bio član Juventusa i vrlo dobro poznaje talijanski nogomet, ali pitanje je koliko dugo će mu trebati da se navikne na ovaj pakleni ritam...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju