Obavijesti

Sport

Komentari 86

Mandžo i Perišiću, dosta posta, ajmo sad 'srediti' tu Finsku...

Mandžo i Perišiću, dosta posta, ajmo sad 'srediti' tu Finsku...
2

NEMA GOLA DOMA Posljednji gol za Hrvatsku u domaćoj utakmici Mario Mandžukić je zabio prije 2,5 godina, a od zadnjeg domaćega gola Ivana Perišića prošle su točno dvije godine...

VIDEO

Neće, pa neće. Dođe Turska, ništa. Island, Ukrajina, Kosovo... Iako su ponajbolji svjetski napadači, Mandžo i Perišić već dvije godine ne mogu u natjecateljskim utakmicama na domaćem terenu zabiti gol.

Mario Mandžukić za Hrvatsku je zabio 29 golova, baš koliko i Eduardo da Silva. Još jedan i izbit će na drugo mjesto najboljih strijelaca te krenuti u lov na Davora Šukera, koji je zabio 45.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:20

Angažman mu nikad nije bio upitan, Mandžo je za reprezentaciju igrao i s “pola noge”, nije, kao neki od košarkaša, da bi otkazao nastup ili došao igrati preko one stvari. Voljni moment nikad mu nije pao ispod prosjeka. On uvijek juri 100 na sat, kao nekad Ivica Olić. No ne ide ga gol.

Na Euru mu ništa nije išlo

Posljednji gol u natjecateljskoj utakmici, koja se igrala u Hrvatskoj, zabio je Italiji, u lipnju 2015. godine. Bilo je to prije gotovo dvije i pol godine. Puno, previše za takvog napadača kao što je Mario Mandžukić.

Na Euru u Francuskoj ga nije išlo, a prijateljima se požalio:

- Nikad se nisam tako istrošio, a da me nije išlo...

Nije zabio gol, nije asistirao i to ga je strašno razočaralo. Borio se, ali kad je trebalo ući u šansu nije ga bilo. Jedni kažu da su danak uzele ozljede i nedostatak snage, drugi da igra nije bila postavljena za njega...

Potpuno druga priča na Euru bio je Ivan Perišić. Njemu je sve išlo, driblinzi, trka, dodavanja, golovi... Ivan je bio naš ponajbolji igrač, no i njega je, kao i Mandžu, uhvatila apstinencijska kriza. On je posljednji gol u natjecateljskim utakmicama na našem terenu zabio protiv Bugarske. Bilo je to 10. listopada 2015., prije dvije godine.

I jedan i drugi će reći da nije važno tko zabije, samo da Hrvatska pobijedi, no za samopouzdanje, uoči posljednjih 90 minuta protiv Ukrajine, trebaju nam njihovi golovi.

Činjenica je, od toga ne treba bježati, da je momčad Ante Čačića u ovim kvalifikacijama zabila svega 12 golova. Od Hrvatske je u ovom ciklusu više golova zabilo čad sedam od devet drugoplasiranih reprezentacija. Samo je Island zabio manje, 11, dok je Wales zabio 12, baš kao i mi. Premalo.

Najviše zabijamo od 41. do 45.

- U veznoj liniji imamo igrače iz vrhunskih klubova u kojima su napadači predodređeni za golove, tako da ih naši veznjaci ne postižu mnogo. Stoga mi za golove uvelike ovisimo o Mandžukiću, koji igra drugu poziciju u Juventusu, i Nikoli Kaliniću - rekao je Čačić.

No Mandžo je u Hrvatskoj kralj šesnaesterca. Od 29 golova, koliko ih je zabio za Hrvatsku, ni jedan nije zabio izvan 16 metara. No čak deset ih je zabio glavom.

I možda je upravo Finska idealan protivnik za Mandžu.

Posljednji gol u kvalifikacijama zabio je upravo Fincima u Tampereu. Tamo je bio naš ponajbolji igrač. I za kraj, ako vas zanima statistika. Od samostalnosti Hrvatska je najviše, čak 38 golova, zabila u periodu od 41. do 45. minute.

I to najboljima. Španjolskoj, Njemačkoj, Italiji, Meksiku, Irskoj... Valjda možemo i Finskoj. Moramo, kako god znamo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...